Csak kérésre törli a filmek kalóz­másolatait a Facebook

Csak kérésre törli a filmek kalóz­másolatait a Facebook

2018. július 16. 07:02, Hétfő
A közösségi portálon számos olyan csoport található, amely a filmek illegális kópiáit terjeszti, a társaság mégsem akar ezek ellen fellépni.

A csoportok közül sok több éve létezik, s némelyiknek több százezer tagja van, akik aktuális műveket osztanak meg. Előfordul, hogy az alkotások kalózmásolatait a Facebook szerverein tárolják, míg számos esetben a megjelentetett hivatkozások külső fájlcserélő oldalakra mutatnak. A csoportok olyan neveket viselnek, mint a "Full HD English Movie," vagy a "Free full movies 2018", így az ajánlatok megtalálásához elegendő beírni a keresőbe, hogy "free movies". A "Full HD English Movie," csoportnak 134 000, a "Free full movies 2018," csoportnak 171 000, a "(W.O.S) It's Free why you Complaining 'Main Movie Group'" csoportnak 76 000, a "Watch Free Full Movies HD" csoportnak 41 000, míg a "Share link watch full HD movie online 2018" csoportnak 7000 tagja van.

A Business Insider kérdésére válaszul a Facebook közölte, hogy nem az ő felelőssége az ilyen tartalmak eltávolítása, kivétel, ha azt a szerzői jogtulajdonos kifejezetten kéri. S ez még akkor is így van, ha mindenki számára nyilvánvaló, hogy az adott esetben szerzői jogsértésről van szó.

A társaság egyre több tartalomtörlőt foglalkoztat és emellett ott van még az automatizált szűrőrendszer is, amely például automatikusan blokkolja a meztelen emberek digitális fényképeit. A videók kérdése egyre inkább előtérbe kerül, különösen azóta, hogy a közösségi platform szeretne exkluzív tartalmakat készíttetni, televíziós sorozatokkal is jelentkezne, s a YouTube és a Netflix vetélytársává válna.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások