Olcsó konstrukciót vezethet be a Netflix

Olcsó konstrukciót vezethet be a Netflix

2018. november 13. 21:17, Kedd
A stream-szolgáltató így szeretné növelni az ügyfelei számát.

Reed Hastings, a Netflix ügyvezetője kijelentette, hogy ahhoz, hogy új piacokat szerezzenek, szükség van a platform olcsóbb változatára. A menedzser ugyanakkor az új konstrukcióról semmilyen részletet sem árult el. Az árak csökkentése - még ha csak néhány ország esetében is valósulna meg - eltérést jelentene az eddigi stratégiától, amely inkább az ajánlatok árának az emeléséről szólt. Igaz, ezzel párhuzamosan az elérhető képminőség is javult.

A Bloomberg azt írta, hogy a Netflix nem a jelenlegi legolcsóbb csomag árát akarja csökkenteni, hanem egy teljesen új, olcsóbb és egyúttal korlátozott ajánlatot akar bevezetni. Az új csomaggal az eleve kevesebb keresőket akarja megszólítani a társaság. Jelenleg a legolcsóbb egyesült államokbeli csomag havonta 7,99 dollárba kerül, míg az ázsiai vetélytársak, például a PCCW Ltd. Viu platformja egyaránt kínál ingyenes és fizetős ajánlatokat, az utóbbiak ára havi 2 és 5 dollár között mozog. Indiában a Netflix havi 500, 650 és 800 rúpiáért kínál csomagokat. Ezzel szemben a Star India Hotstar Premium szolgáltatására havi 199 rúpiáért lehet előfizetni

. A Netflixnek az elmúlt negyedév végén 130,4 millió fizető ügyfele volt és több mint 100 film- és tévéprojektet indított Indiában, Dél-Koreában, Japánban, Thaiföldön és Tajvanon. A vállalat spanyol és francia produkciókba fektetett és fektet be, valamint sorozatrészek közötti reklámokat tesztel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások