2020-tól jönnek a reklámok a WhatsAppon

2020-tól jönnek a reklámok a WhatsAppon

2019. május 23. 17:19, Csütörtök
A kommunikációs szolgáltatás egy évvel hosszabb ideig hirdetésektől mentesen is használható marad.

Az már tavaly májusban ismertté vált, hogy nyithat a reklámok felé a WhatsApp, majd 2018 augusztusában az is kiszivárgott, hogy a platform már az idei évtől elérhetővé teszi a hirdetéseket, igaz, eleinte nem a magán jellegű chatbeszélgetésekben vagy azok között, hanem csak az úgynevezett "státuszokban". Ezek olyan szövegek, videók, képek és animált GIF-ek, amelyek 24 órás időtartamra jelenhetnek meg. A funkciót jelenleg 450 millióan alkalmazzák. A felhasználóknak ugyanakkor lehetőségük lesz választani, hogy látni akarják-e a cégek üzeneteit és ajánlatait vagy sem.

Most viszont Olivier Ponteville, a Be Connect Agency médiavezetője a Twitter-üzenetében, illetve a BGR híroldal a cikkében azt írta, hogy a WhatsApp rendszerében először csak jövőre jelenhetnek meg az első reklámok. Mindezt a WhatsApp illetékese jelentette be a Rotterdamban rendezett Facebook Marketing Summit rendezvény keretében.

Ugyanakkor más dolgokban nem várható változás, vagyis a hirdetések továbbra is a státuszokban jelennek majd meg. A rotterdami rendezvényen példaként bemutatott reklám kitöltötte az okostelefon teljes képernyőjét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások