A Microsoft idei biztonsági rései - 93 és még lehet több

A Microsoft idei biztonsági rései - 93 és még lehet több

2000. december 9. 10:33, Szombat
Mostanság elég sok problémája akad a Microsoftnak a szoftverei biztonságát illetően. A cég egyre növekvő figyelmet szentel a témának, csak az a kár, hogy ez az egyre több és több javítás formájában érzékelhető.

A patch-ek (javítás) terén a Microsoft mindenképpen rekordévet zárhat le. A Giga Information Group jelentése alapján a Microsoft ebben az évben eddig 93 javítást volt kénytelen kiadni szoftvereihez. Ez a tavalyi évhez képest 30%-os növekedés, akkor ugyanis "csak" 62 ilyen javítás jelent meg. Most lehet, hogy még a 100-as "álomhatár" is megdől.

A legújabb javítások nagyrésze a Windows Media Player 7-hez, valamint az Outlook-hoz készült. Ami a vírusokat illeti, az Outlook-kal mind a Microsoftnak, mind a felhasználóknak meggyűlt a baja. A biztonsági rések nagyrésze szerencsére nem vészes, vagy csak nagyon speciális esetben jön elő, ellenkező esetben már minden fontos adatunk közkézen lenne.

A Giga Information Group jelentésének megjelenése pont egybeesett a Microsoft Safenet 2000 konferenciájának megrendezésével, ahol a következő mondat hangzott el: "A Microsoft szoftverekkel összefüggésben lévő biztonsági problémák száma egyértelműen növekvő tendenciát mutat."

A statisztika csak egy dolog, ami viszont méginkább aggasztja az embereket, az az, hogy a cég még saját magát sem tudja megvédeni a hackerektől, vírusoktól, stb.. Ehhez hozzátartozik, hogy a jólismert számítógépes betörési esetben a Microsofttal szerződésben álló vírusirtót, és egyéb biztonsági programokat készítő cégek is kivétel nélkül leégették magukat.

Számos szakértő szerint az interneten senkinek az adatai nincsenek teljes biztonságban. Ha egy jólképzett hacker be akar törni valahová, meg is teszi azt. Felmerül a kérdés, hogy ha a Pentagonhoz, NASA-hoz, Microsofthoz be lehet törni, akkor vajon mennyi erőfeszítést igényel ugyanez kisebb cégekhez, vagy magánszemélyekhez.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások