Az Axis, a Lexmark és a Toshiba vezeték nélküli nyomtatási bemutatója

Az Axis, a Lexmark és a Toshiba vezeték nélküli nyomtatási bemutatója

2000. december 15. 03:21, Péntek
[Electic] Az Axis Communications és a Lexmark International a most rendezett Bluetooth Fejlesztői Konferencia keretében a Toshiba cég standján bemutatták saját vezeték nélküli nyomtatási technológiájukat.

A konferencia meghívottjai kipróbálhattak egy Toshiba Bluetooth PC kártyával ellátott Toshiba laptop számítógépet, melyre egy Axis Bluetooth eszközzel ellátott Lexmark lézernyomtató volt vezeték nélkül csatlakoztatva. Ez a kiállításon bemutatott vezeték nélküli nyomtatási megoldás csak egy, az említett cégek széleskörű vezeték nélküli eszközei közül, melyek nagy része akár már a jövő év elején forgalomba kerülhet.

"Ahogy minden technológia egyre "mobilabb" lesz, úgy a közeljövőben egyre nagyobb szükség lesz a miáltalunk most demonstrált vezeték nélküli nyomtatási megoldásokra is, melyeket szinte bárhol használhatunk anélkül, hogy kábelekre lenne szükségünk." - nyilatkozta Paul Rooke, a Lexmark cég alelnöke.

"Nem érdekes, hogy mai világunkban már szinte minden digitalizálódik, vagy elektromos formát ölt, hiszen az emberek a munkájuk gyümölcsét, vagy ötleteiket szeretik kézzelfogható módon, papíron is látni, így a nyomtatási technológiák előtt még nagy jövő áll. Az Axis-szal történő együttműködésünknek köszönhetően olyan ipari standardnak számító technológiákat hozhatunk létre, melyekkel vezetékek nélkül, akár közvetlenül mobiltelefonokról, laptopokról, vagy különböző kéziszámítógépekről is kinyomtathatjuk a kívánt szövegeinket, dokumentumainkat." - mondta Rooke.

"A vezeték nélküli megoldások körül eddig viszonylagos nyugalom volt, de most már készen állunk a piac berobbantásra." - nyilatkozta Peter Ragnarsson, az Axis Communications cég egyik vezetője. "A különböző mobil eszközöket világszerte egyre többen használják, így érthető, hogy jelentős piaci igény jelentkezik a vezeték nélküli megoldások iránt. Ez a mostani, a Lexmark és a Toshiba segítségével létrejött nyomtatási bemutató megmutatta, hogy ez a vezeték nélküli nyomtatási technológia mára már nem csak szóbeszéd, hanem tényleg működik, életszerű, valós körülmények között is. Az ezen a téren jelenleg folyó fejlesztéseinket a jövőben továbbra is folytatni kívánjuk." - tette hozzá Ragnarsson.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások