HP LaserJet 8150 "webes" nyomtató-család

HP LaserJet 8150 "webes" nyomtató-család

2000. november 3. 18:43, Péntek
A Hewlett-Packard Company most jelentette be az új HP LaserJet 8150-es nyomtató- és multifunkciós termékcsaládot (multifunction products, MFP), ezáltal tovább erősítve a cég "e-services" stratégiáját.

A családba tartozó öt új nyomtató és képalkotó berendezés segítségével a felhasználók hozzáférhetnek az egyre növekvő körű internet alapú szolgáltatásokhoz és megoldásokhoz. A HP LaserJet 8150-es nyomtatók és MFP-k a piacon az első eszközök, melyek a HP féle ChaiServer Embedded Virtual Machine (EVM) technológiát alkalmazzák. Az EVM tulajdonképpen egy programozási környezet, mely lehetővé teszi a nyomtatók számára, hogy Java alkalmazásokat futtathassanak.

Ez azt jelenti, hogy a HP LaserJet 8150-esek olyan képességekkel rendelkeznek, mely által széleskörű intelligens, internet alapú alkalmazásokat képesek futattni. Amennyiben a felhasználók EVM technológiával akarják ellátni HP 8150-es nyomtatójukat, mindössze le kell tölteniük az internetről (http://www.hp.com) az ingyenes szoftvert.

Ezenkívül beágyazott webserver szoftverrel is rendelkeznek az új HP LaserJet 8150-es nyomtatók és MFP-k. Ezt a lehetőséget a piacvezető HP Web JetAdmin szoftverrel kombinálta, így egy teljesen skálázható, távirányítható eszközhöz jutunk. Ha például e-mailt kapunk, akkor azt jelzi a nyomtató és egyből nyomtatja is, ha arra szükség van. Real-time diagnosztikával rendelkezik, valamint firmware upgrade-et is képes letölteni magának. Mint az EVM technológia, úgy a webserver szoftver is ingyenesen letölthető a HP internet címéről.

A 250 MHz-es mikroprocesszor és a bővíthető memória segítségével a HP LaserJet 8150-es nyomtatók percenkénti 32 oldal kinyomtatására is képesek. A nyomtatók bővíthetők HP JetDirect 610N belső nyomtató server-rel a 10/100Base TX hálózati csatlakoztatáshoz. 2 MB flash memóriával rendelkeznek és teljesen kompatibilisek a HP WebJet Admin szoftverrel. A HP LaserJet 8150-es nyomtatókat a nyomtatási időt csökkentve és a produktivitást növelve a nagy nyomtatási igényű vállalkozások részére tervezték.

A LaserJet 8150MFP modellek teljesen integrált, digitális kommunikációs eszközök; digitális fénymásolóként, szkennerként, faxként és nyomtatóként használhatók. A HP LaserJet 8000, 8100 és 8150 tulajdonosok megvásárolhatják a HP LaserJet MFP upgrade kit-et, így utólagosan is MFP-vé bővíthetők ezek a típusok.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások