Levehető billentyűzetet kaphat a Surface Neo

Levehető billentyűzetet kaphat a Surface Neo

2020. április 16. 12:29, Csütörtök
Megerősítést nyert a készülék bemutatóján már közölt információ.

A Microsoft Technology Licensing, LLC a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez (WIPO) nyújtotta be azt a szabadalmat, amelyből kiderült, hogy a Surface Neóhoz valóban elérhető lesz egy gyakorlatilag mechanikus billentyűzetként működő klaviatúra. A megoldás várhatóan a jelenlegi modelleknél jobb felhasználói élményt nyújthat majd.

A fejlesztés előnye, hogy szükség esetén a Surface Neo bármelyik érintőképernyőjén elhelyezhető lesz, ezáltal az emberek a segítségével akár hosszabb szövegeket is kényelmesen begépelhetnek anélkül, hogy ehhez az integrált virtuális billentyűzetet igénybe kellene venniük. A klaviatúra fizikai gombokkal is el lesz látva, ami kényelmesebb gépelést tesz lehetővé.

A fizikai gombok ellenére a szabadalom szerint egy passzív billentyűzetről lesz szó, ami azt jelenti, hogy a gépelés nem egy csatlakozón vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül zajlik, hanem közvetlenül a kijelzőn és a klaviatúra nem rendelkezik elektromos alkatrészekkel, így a Surface Neónak sem kell azt árammal ellátnia. Ennek ellenére a megoldás hasonló gépelési élményt fog nyújtani, mint egy hagyományos billentyűzet használata. További előnye lesz, hogy sokkal vékonyabb lehet a hagyományos modelleknél, ebből pedig még inkább profitálhat a Microsoft terméke.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások