Vérnyomásmérésre is képes lesz a Samsung okosórája

Vérnyomásmérésre is képes lesz a Samsung okosórája

2020. április 24. 11:10, Péntek
A Galaxy Watch Active 2 új funkcióval bővül, azonban a szoftverét először be kell kalibrálni egy vérnyomásmérővel.

A Samsung engedélyt kapott a helyi élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági minisztériumtól egy olyan alkalmazás használatára, amelynek segítségével a felhasználók megmérhetik a vérnyomásukat egy kézen viselt okosóra segítségével. A folyamat során fel kell venni az okosórát, majd háromszor meg kell mérni a vérnyomást a hagyományos eszközzel. Ezután a kapott adatokat meg kell adni a szoftvernek, és azok lesznek később az okosóra által használt referenciaértékek. A kalibrálást havonta egy alkalommal mindenképpen meg kell ismételni.

A vérnyomás mérésére az okosórák hátoldalán elhelyezett beépített pulzusmérőt kell alkalmazni és a kapott értékeket egy algoritmus képes megfelelően átalakítani. Fontos, hogy a mérés közben a felhasználók ne mozogjanak, ne igyanak alkoholt, illetve ne dohányozzanak. A Samsung Galaxy Watch Active 2 esetében a harmadik negyedévtől lesz elérhető az új funkció, amelyet egyébként a dél-koreai vállalat összes új okosórája támogatni fog, de a régebbi modellek nem. Emellett mindenképpen szükség lesz egy olyan okostelefonra, amelyen legalább az Android 7.0 fut.

Tavaly júliusban vált ismertté, hogy a Samsung Galaxy Watch Active 2-t a gyártó el fogja látni EKG funkcióval is. Az eszköz képes lesz felismerni, ha a viselője elesik és nem mozdul meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások