Új funkciókat kapott a Google Meet

Új funkciókat kapott a Google Meet

2020. április 25. 13:15, Szombat
A videokonferencia-szoftver többek között a korábbinál jobb audio- és videominőséget kínál.

Smita Hashim, a Google Meet, Voice & Calendar termékmenedzsment-igazgatója a blogbejegyzésében jelentette be a megoldást érintő változtatásokat. Az újítások közül kiemelkedik, hogy a Google Meet a jövőben akár 16 személyes videokonferenciák lebonyolítására is alkalmazható lesz. Eddig egy ilyen beszélgetésen legfeljebb 4 személy vehetett részt.

Emellett a szolgáltatást elsősorban okostelefonon használóknak lehet hasznos az úgynevezett Low-Light üzemmód, amelynek lényege, hogy a mesterséges intelligencia jelentős mértékben feljavítja a mutatott képet rossz fényviszonyok esetén. A Meetet okostelefonon alkalmazók már a következő napokban használhatják a funkciót, míg a többi internetező számára csak később lesz elérhető.

Fontos változás továbbá, hogy a felhasználók a jövőben egy képernyős prezentációt csak egyetlen Chrome-ablakban oszthatnak majd meg és nem a teljes képernyőn vagy egy Windows-ablakban.

A szoftver új verziója ráadásul intelligens zajelnyomási funkcióval is rendelkezik, ezáltal jelentős mértékben csökkenthető a zavaró háttérzörejek száma és a felvételekből kiszűrhetővé válnak a gépelési zajok is. Ez a funkció ugyanakkor kizárólag a G Suite Enterprise és a G Suite Education keretében hozzáférhető.

A menedzser végül kiemelte, hogy a Google Meet biztonságos, mert a videokonferencia-beszélgetéseket titkosítják és a zaklatás elleni funkciók is alapból be vannak kapcsolva.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások