A Microsoft ma mutatja be az XBox-ot

A Microsoft ma mutatja be az XBox-ot

2001. január 6. 15:51, Szombat
A szoftveróriás Microsoft megtartja első hivatalos bemutatóját a cég készülőben lévő XBox játékkonzoljáról. A bemutatónak a szombati, Las Vegas-ban megtartott Consumer Electronic Show ad otthont.


Jobbra Bill Gates, balra Dwayne "The Rock" Johnson a bemutatón

A Microsoft alapítója és egyben elnöke, Bill Gates a Consumer Electronic Show-n (Szórakoztatóelektronikai show) bemutatja a nyilvánosságnak az Xbox első mintapéldányát, közölte a Wall Street Journal. Az Xbox sorozatgyártása idén ősszel kezdődik meg, és a Sony PlayStation 2 vetélytársának szánt konzol részben itt, Magyarországon fog készülni.

A CES-en a cég ezenkívül hivatalosan is bejelenti majd a műholdas, interaktív televízió szolgáltatását, az Ultimate TV-t, írja a Wall Street Journal. Az Ultimate TV eszközök, amelyek a DirecTV-vel együtt kerülnek forgalomba, elvileg már december eleje óta kaphatóak lennének, de a valós helyzet az, hogy még január folyamán is csak korlátozott darabszámban lesznek kaphatóak, és széles körben csak februártól vásárolhatóak majd meg.

A Microsoft szerint az Xbox a legjobb játékkonzol lesz a piacon. Az Xbox-ban Intel processzor, merevlemez, és nagy sebességű modem lesz. Ez utóbbi internet-hozzáférést, és hálózatos játékot tesz majd lehetővé.

A redmondi óriáscég új Xbox konzoljával jelentős részt akar szerezni a Sony által gyártott PlayStation és PlayStation 2 uralta játékkonzol-piacból.

A Microsoftnak elég rosszul megy mostanában. A cég részvényeinek árfolyama soha nem látott alacsony értékeken mozog, és a Microsoft vezetők részben az Xbox várható sikerétől remélik, hogy talán az kilendíti a társaságot a "gödörből". Az Xbox megjelenése azonban még várat magára, az első példányok is csak az ősszel kerülnek majd a boltokba.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások