Egghead: nem loptak el bankkártyaadatot

Egghead: nem loptak el bankkártyaadatot

2001. január 10. 08:32, Szerda
[Reuters] Az egghead.com-ot még karácsony előtt törte föl egy máig ismeretlen hacker, állítólag ellopva 3.7 millió felhasználó titkos adatait. Az Egghead.com Inc. mostani jelentése szerint semmilyen ilyen információ nem került illetéktelen kezekbe.

Az online kereskedelemmel foglalkozó Egghead.com Inc., amely Amerika egyik legnagyobb és legsikeresebb ilyen jellegű vállalkozása, nemsokkal karácsony előtt jelentette be, hogy szerverét egy ismeretlen számítógépes betörő feltörte. A hír, miszerint a hacker 3.7 millió vásárló bankártyájának adatait tulajdonította el, villámgyorsan bejárta a sajtót.

Az eset után két és fél héttel, az egghead.com által kiadott hivatalos jelentésben most az áll, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a behatoló akár egy vásárló titkos adataihoz is hozzáfért volna. Mintegy 7500 felhasználó adatainál találtak kutakodásra utaló nyomokat, de úgy tűnik, közülük egyet sem sikerült ellopni.Az Egghead, amely számítógépes hardver- és szoftverelemeket, valamint egyéb elektronikai cikkeket árul az interneten, nem kívánta kommentálni, hogy az eset mennyiben befolyásolta a cég karácsonyi bevételeit. Mivel az FBI nyomozása folyik az ügyben, az Egghead illetékesei nem adtak ki részletes információt a vizsgálat eredményéről sem, de azt leszögezték, hogy a jelek szerint semmilyen fontos adatot nem lopott el a behatoló.

Az Egghead december 22.-én jelentette be, hogy meg kívánja növelni szolgáltatásának biztonságát, miután a hacker sikeresen feltörte a szerverüket. Ehhez különböző bakkártyákkal foglalkozó cégek segítségét kérte a társaság. A betörés miatt számos Egghead-vásárló bankkártyáját érvénytelenítette bankjuk, a visszaélések elkerülése érdekében. Ezektől a vásárlóktól az okozott kellemetlenség miatt az Egghead természetesen elnézést kért.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások