Integrált DDR chipsetek mobil gépekbe

Integrált DDR chipsetek mobil gépekbe

2001. január 17. 02:17, Szerda
A kaliforniai Trident Microsystems és az ACER Labs kedden jelentették be, hogy új, integrált grafikus rendszerrel rendelkező, mobil gépekbe szánt DDR chipseteket készülnek kiadni a közeljövőben.

A közös fejlesztés alatt álló chipsetek két változatban fognak készülni. Az egyik verzió a CyberAladdin nevet viseli, és az Intel mobil processzorait támogatja, DDR-SDRAM memória kíséretében. A CyberMagik elnevezésű másik változatot a két cég az Intel-konkurens AMD mobil processzoraihoz tervezte.

A chipsetek magjai (core logic) az ACER Labs asztali gépekbe szánt chipkészletein alapulnak (Aladdin Pro 5, ALiMagik), az integrált 3D grafikus megoldás pedig a Trident műhelyeiből került ki. "Olyan termékeket ajánlunk a felhasználóinknak, amelyek egyszerre tartalmazzák a Trident erőteljes 3D grafikus rendszerét, valamint az általunk kifejlesztett DDR-alapú, kis fogyasztású chipkészlet-technológiákat.", mondta Chin Wu, a tajvani Acer Labs Inc. elnöke.

A CyberAladdin és a CyberMagik chipsetek az egyetlen mobil chipkészletek PC-re, amelyek egyszerre rendelkeznek DDR-SDRAM támogatással és integrált grafikus rendszerrel. Az ACER Labs DDR-SDRAM-képes mobil chipkészletei a Trident Blade XP grafikus magot tartalmazzák. A Blade XP duálpixel renderelési funkcióval és teljes DirectX 7 támogatással rendelkezik.

Az ACER két új mobil chipkészletének, a CyberAladdinnak és a CyberMagiknek a mintapéldányai februártól jelennek meg, a sorozatgyártás pedig 2001 második negyedévétől indul be. A chipsetek majdani árairól a két cég egyelőre nem közölt információt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások