FIC alaplapokhoz Smart memória illik

FIC alaplapokhoz Smart memória illik

2001. január 17. 01:12, Szerda
A Smart ma bemutatta azokat a nagyteljesítményű DDR memóriáit, amelyeket kifejezetten az FIC alaplapjaihoz fejlesztett ki.

Az új memóriák először az FIC (First International Computer) AD11 nevű alaplapokhoz lesznek elérhetők. A cégnek nagyon jól jöttek az új, eddigieknél nagyobb sebességű DDR (Double Data Rate ) memóriák, hiszen ezekkel várhatóan könnyebben tudja majd értékesíteni az AD-11-es alaplapokat. Már csak a nagyobb teljesítmény miatt is.

Először essen pár szó az új memóriákról. A fejlesztéseknél a Smart elsősorban arra törekedett, hogy a minél nagyobb teljesítmény elérése mellett, a gyártási költségeket minél jobban lecsökkentse. Az új memóriák természetesen kihasználják a DDR technológia minden előnyét. Ezek közé tartozik, hogy a sávszélesség 1.6 illetve 2.1GB lehet, ami kétszerese a hagyományos PC100 illetve PC133 SDRAM memóriákénak. Továbbá a DDR memóriák már 2.5V-os feszültséggel is képesek működni, ami a hordozható számítógépek esetében hosszabb akkumulátor élettartalmat biztosít. A Smart új moduljai mind 200, mind pedig 266MHz-es változatokban készülnek. Ezek kapacitása 64, 128, 256 vagy akár 512MB is lehet.


Most pedig röviden arról, hogy miért is olyan nagy jelentőségű az FIC AD11. Nos erre a legegyszerűbb válasz az, hogy egy nagyon ígéretes alaplap az AMD legújabb processzorai számára. Legfontosabb érdekessége, hogy úgynevezett duál chipkészlettel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az AMD-761 mellett a VIA VT686B került bele. Az AMD Athlon processzorokat 1.2GHz-es órajelig, míg az AMD Duron CPU-kat 850MHz-es frekvenciáig támogatja. Egy AGP 4X, öt PCI és egy CNR foglalat kapott rajta helyet. Az alaplap összesen 1GB, SMART PC1600 illetve PC2100 típusú memória befogadására alkalmas.

Mivel a két cég szorosan együttműködött a fejlesztések során, ezért az alaplap és maga a rendszer is rendkívül stabil. A Smart és az FIC szakemberei is elmondták, hogy az eszközök teljeskörű kompatibilitásának köszönhetően nemcsak a teljesítmény nőtt meg, hanem a megbízhatóság is javult.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások