Szigorít a korhatáros rendszerén a YouTube

Szigorít a korhatáros rendszerén a YouTube

2020. szeptember 24. 17:14, Csütörtök
A videomegosztó változtatott az eddig alkalmazott megoldásán.

A YouTube blogbejegyzésében jelentette be, hogy a jövőben sokkal erősebben akarja a gyakorlatba átültetni a feltöltött felvételek esetében a korhatáros korlátozásokat és ehhez minden korábbinál nagyobb mértékben igénybe venné a mesterséges intelligenciát.

A módosításoknak köszönhetően a következő hetektől egyre több tartalom fog bejelentkezést kérni a felhasználóktól azért, hogy megerősítsék az életkorukat és a rendszer így bizonyosodjon meg arról, hogy az adott anyagokhoz valóban olyan idős személyek férnek hozzá, akik számára a videók elérhetővé vannak téve. A cél az, hogy a gyermekek és a fiatalok az eddiginél sokkal kevesebb zavaró vagy gyűlöletkeltő felvétellel találkozzanak az internetezéseik során.

A YouTube által használt algoritmus a jövőben minden olyan tartalmat korhatáros jelöléssel lát majd el, amelyek károsak lehetnek a gyerekek és a fiatalok számára. A portál közölte, hogy természetesen előfordulhat, hogy a mesterséges intelligencia a korhatáros jelölések esetében hibákat fog elkövetni és ez végül komoly problémákat okozhat az anyagok készítőinek, de ezek a félreértések könnyen tisztázhatók.

Emellett felmerülhet, hogy az új európai uniós szabályok miatt a felhasználóknak az életkorukat a személyi igazolványuk bemutatásával kell majd igazolniuk, de ez egyszeri alkalom lesz, s utána a társaság ismét törölni fogja a megadott személyes adatokat.

A YouTube januárban jelezte, hogy a jövőben nem jelenít meg személyre szabott reklámokat a kicsiknek szóló videók alatt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban