Saját telefonnal készül a Qualcomm

Saját telefonnal készül a Qualcomm

2020. október 12. 18:20, Hétfő
Eközben pedig az ARM is dobja a 32-bit hivatalos támogatását.

Meglehetősen érdekes hír látott napvilágot az elmúlt napokban, ami komoly meglepetést kínál mindazok számára, akik követik az okostelefonok piacát, annak fejleményeit. A jelek szerint a Qualcomm saját ilyen készülék piacra dobására készül, mégpedig egy külsős partner segítségével, amely bír már némi tapasztalattal a kifejezetten erős kütyük kategóriájában.

A DigiTimes számolt be nemrég arról, hogy a cég saját telefont fejleszt, amely minden valószínűség szerint a prémium kategóriában jelenik majd meg, méghozzá egyfajta „szuperfonként”, amely a legerősebb chipet, illetve az ahhoz mérhető további komponenseket veti majd be annak érdekében, hogy meghódítsa a fanatikusok szívét. Az együttműködő partner az Asus lenne, amely a saját ROG Phone 3 (és annak elődei) révén már hosszabb ideje jelen van ebben a szegmensben, mi több, legutóbb éppen ők használták fel először a Snapdragon 865+ típust, amely jelenleg még mindig az abszolút csúcsnak számít, legalábbis amíg be nem fut az utód, amely a Snapdragon 875 nevet kaphatja meg.

Erre december elején kerül majd sor, hiszen ekkor tervezik hivatalosan is bemutatni a friss chipet, hogy a jövő évben esedékes csúcskategóriás okostelefonok már erre támaszkodjanak. A pontos technikai részleteket persze még nem ismerjük, a Qualcomm a maga részéről mélyen hallgat az esetleges házon belüli telefonos elképzelésekről, viszont könnyen lehet, hogy valóban a december első két napján esedékes Snapdragon Tech Summit alatt ismerjük majd meg a készüléket, amelyet tehát az Asus gyártana le. Amennyiben erre mégsem kerítenek sort, a következő jelölt a CES 2021 vagy az MWC 2021 lenne, amelyek már az első negyedévben jönnek, szintén virtuális kivitelben, a pandémia miatt.

Ezzel egy időben futott be a hír, miszerint az ARM is dobja a 32 bites alkalmazások támogatását, vagyis ezt már az általuk fejlesztett magok sem biztosítják a jövőben. Ez egyelőre csak a „big”, vagyis a nagyobb teljesítményre kiélezett magokat érintené, mégpedig 2022-től – a cég szerint addigra már az idei megoldásokhoz képest is 30 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújtanak majd ezen komponensek.

Listázás a fórumban