Két éve vezet a Nintendo Switch

Két éve vezet a Nintendo Switch

2020. november 18. 10:08, Szerda
Az eladásoknál nem talál legyőzőre a minikonzol, most újabb rekordok dőlhetnek meg.

A Nintendo kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy búcsúzik a 3DS, amely eredetileg 9 évvel ezelőtt bukkant fel a piacon. Most egyszerre két felmérés mutat rá arra, hogy a Switch eközben már lassan két teljes éve vezeti az eladások listáját, ez pedig a közeljövőben sem fog megváltozni.

Az NPD Group már október folyamán jelezte, hogy komoly ugrásra számítanak az ünnepi szezonban, az amerikai vásárlók részéről ugyanis valóságos roham várható, mind a konzolok, mind pedig az azokon futtatott játékok iránt, ezen ugyanis még a globális pandémia sem változtatott. A napokban ezt az október hónapra vonatkozó számok, majd pedig a részletes harmadik negyedéves jelentés követte a sorban, ezekből pedig az is kiderül, hogy a Nintendo Switch immár 23 hónapja folyamatosan vezeti az eladásokat, mi több, októberben 736 ezer példány adtak el a konzolból, aminél korábban csak a Wii 2008. októberi, 807 ezres adata volt jobb.

Ez mindennél jobban jelzi számunkra, hogy a vásárlói érdeklődés töretlen, bár az nagy kérdés, hogy a most elrajtoló új Xbox és PlayStation 5 mennyiben tudja megszakítani ezt a hosszú sorozatot. Egyelőre úgy tűnik, hogy odaát a darabszámmal lesznek gondok, mivel nem tudják majd gyorsan kielégíteni a vásárlói keresletet, a Switch kapcsán azonban ilyen aggodalmak nincsenek – a cég most közzétett pénzügyi jelentése szerint eddig egyedül az USA-ban 22,5 millió példányt adtak el, míg a globális színtéren 68 millió darabnál tartanak. Ami a játékokat illeti, különösen az Animal Crossing: New Horizons volt népszerű, ami ismét új lendületet adott az eladásoknak.

Erre jön majd rá a fekete péntek és az ilyenkor szokásos nagyobb kereslet, a cég erre egy új ajánlattal készül, hiszen változatlan áron, vagyis 299 dollárért kínálnak majd egy Switch konzolt, 3 havi Nintendo Switch Online előfizetést, valamint a Mario Kart Deluxe 8 játékot.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások