Új fejhallgatót jelentett be az Apple

Új fejhallgatót jelentett be az Apple

2020. december 10. 09:07, Csütörtök
A kaliforniai cég először mutatott be ezen a területen hagyományos készüléket.

A bejelentett új AirPods Max aktív zajszűrési és 3D-audio funkcióval rendelkezik, valamint van egy olyan megoldás, amelyet a gyártó az Apple Watch okosórától vett át. Az óriáscég eddig saját márkanév alatt nem dobott piacra hagyományos fejhallgatókat, hanem kizárólag vezeték nélküli fülhallgatókat, a klasszikus készülékek csak Beats márkanév alatt jelentek meg. A társaság 2014-ben 3,2 milliárd dollárért vásárolta meg a Beats Electronics céget.


Az Apple azt hangsúlyozta, hogy a felhasználók az eddigi AirPods vezeték nélküli fülhallgatók "mágiáját" kapják egy hatásos fejhallgató dizájnba bújtatva. A termék alapját két H1 típusú chip jelenti. Ilyen eszközök kerültek korábban a kisebb AirPods modellekbe és a Beats fejhallgatóiba is. Mindez lehetővé teszi az iPhone-tulajdonosoknak, hogy különösen egyszerű módon használhassák a kiegészítőt, emellett pedig egyszerűen válthatnak több Apple eszköz, például az Apple Watch és az Apple TV között. A támogatott szabványok között van a Dolby Atmos.

A fejlesztés során a mérnökök arra összpontosítottak, hogy a fejhallgató kényelmesen viselhető legyen és a felhasználók feje ne izzadjon a viselés során. Mind a két fülhallgató állítható és a vezérlőelemet a tervezők az Apple Watch okosórától vettek át. A modul lehetővé teszi például a hangerő szabályozását és a Siri használatát. Az AirPods Max üzemideje akár 20 óra is lehet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban