Útközben is frissíthetők lesznek a MAN teherautói

Útközben is frissíthetők lesznek a MAN teherautói

2021. február 13. 10:51, Szombat
A gyártó két új digitális szolgáltatást jelentett be.

A MAN Now nevű ajánlat keretében az európai uniós tagállamokban, az Egyesült Királyságban, Norvégiában és Svájcban lehetővé válik, hogy a konszern által gyártott tehergépkocsik WLAN- vagy más vezeték nélküli kapcsolaton keresztül frissíthessék a fedélzeti rendszereket, illetve különböző alkalmazásokat. Ezáltal a járműveket új funkciókkal lehet ellátni, növelhető a biztonságuk.

A frissítések bármikor útközben elvégezhetők, így nem kell az eljárás miatt szervizbe menni vagy kábeleket alkalmazni. Éppúgy, ahogy ezt napjainkban már az okostelefonoknál is megszokhattuk.

A MAN Online Traffic funkciónak köszönhetően egész Európa területén elérhetővé válnak a cég teherautói számára a valós idejű közlekedési információk, így a vezető mindig pontosan tisztában lehet azzal, hogy történt-e a közelében fontos esemény, például baleset vagy kialakult-e torlódás és ha igen, akkor azonnal módosíthatja az útvonalat. Emellett megvalósulhat az optimális útvonaltervezés is, hiszen az adott utakat az aktuális közlekedési helyzethez lehet igazítani és a navigációs rendszerbe betáplálni. A kapott valós idejű közlekedési adatok alapján a fedélzeti rendszer számos alternatív útvonalat dolgozhat ki, a különösen a tehergépkocsik szempontjából fontos súly- vagy magasságkorlátozások figyelembevételével.

A MAN Online Traffic a MAN NOW beállításain keresztül aktiválható. Az utóbbi előnye, hogy akár a teljes járműflotta minden tagja frissíthető egyedi módon, így minden teherautó csak azokat a funkciókat kaphatja meg, amelyek a tevékenységéhez szükségesek. A platform azt is ellenőrzi, hogy minden tehergépkocsi megkapta-e a számára fontos funkciókat. A szolgáltatás az idén további funkciókkal fog bővülni, többek között megadható lesz, hogy az egyes járműveket az üzemeltetői elvárásokhoz (fogyasztáscsökkentés stb.) igazítsák.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban