Szoftver­fejlesztő céget vett a Verizon

Szoftver­fejlesztő céget vett a Verizon

2021. február 22. 09:45, Hétfő
Az amerikai távközlési konszern a robotika területén erősített.

Az incubed IT 2015-ben fejlesztette ki a Smart Shuttles nevű rendszert, amely lehetővé teszi a raktárakon belüli szállítás és logisztika megreformálását. A szabadon navigáló szállítórobot legfontosabb része a megalkotott szoftver, amelynek segítségével az egység intelligensen közlekedhet a nagyobb helyiségekben, például raktárakban és képes dinamikusan kikerülni az útjába kerülő esetleges akadályokat. A rendszerben gyakorlatilag mindegyik robot rendelkezik egy bizonyos fokú autonómiával.

A Verizon most jelezte, hogy megvásárolta a startupot. Rima Qureshi, az óriáscég vezető stratégája kifejtette, hogy ez az átvétel további fontos bizonyítéka annak az elkötelezettségüknek, hogy olyan új és innovatív üzleti területeket és alkalmazási eseteket akarnak kifejleszteni, amelyek képesek kihasználni az 5G technológia teljesítményét és az általa nyújtott előnyöket. A mobil robotok irányítása egy olyan kihívás, amely a jövőben egyre nagyobb jelentőségű lesz.

A menedzser hozzátette, hogy az incubed IT autonóm programjának az ő 5G-platformjukba való integrálásával képessé válnak a robotok nagy mértékű automatizálására. Ez új lehetőségeket teremt a céges ügyfelek számára arra, hogy javítsanak az üzleti folyamataikon, s azokat hatékonyabban ellenőrizzék és optimalizálják. Az szoftver lehetővé teszi továbbá az üzleti ügyfeleknek, hogy hatékonyabbá tegyék és jobban kiépítsék az önállóan dolgozó gépflottáikat. A fejlesztés és a terméktámogatás a jövőben is az incubed IT feladata marad.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások