Esport-fogadásokon dolgozik a Sony

Esport-fogadásokon dolgozik a Sony

2021. május 19. 14:25, Szerda
A benyújtott kérelemben még a bitcoint is megemlítik lehetséges fizetőeszközként.

A Sony az elmúlt hónapokban napvilágot látott hírek alapján több területen is igyekszik terjeszkedni, valamint új szolgáltatásokat bevezetni. Márciusban arról olvashattunk, hogy az e-sport szegmensében erősítenének, most pedig egy kiszivárgott szabadalmi kérelem jelzi, hogy nagyon is komolyan veszik az új ágazatot.

A napokban kiszivárgott anyag eredetileg még 2019-ből származik, akkor nyújtották azt be az illetékes hivatalhoz. Ebben egy olyan szolgáltatást írnak le, amelynek segítségével az élő közvetítés, vagyis a live stream alatt köthetnénk fogadásokat az aktuálisan látható mérkőzésekre, összecsapásokra, mégpedig anélkül, hogy az adást megszakítanánk. Számos különböző hardvert és szoftver támogatnának, a saját PlayStation-konzolok mellett ugyanis megemlítik a Microsoft és a Nintendo rivális megoldásait, de a hagyományos PC sem maradna ki ebből a körből, ugyanis az Apple, a Microsoft, valamint a Mozilla böngészői is felbukkannak az anyagban – mint ahogy az internetelérést támogató televíziók, illetve a különböző hordozható kütyük is megjelennek itt.

Az elfogadott pénznemek között a nemzeti valuták, a bitcoin, a digitális jogok, a játékokon belüli eszközök, továbbá a virtuális fizetőeszközök is megjelennek, így a felhasználók számos különböző módon bonyolíthatnák le a fogadásokat. Az adózás a rendszerbe beépítve lenne jelen, erről tehát szintén nem nekünk kellene gondoskodnunk, miközben az aktuálisan érvényes feltételeket és nyereményszorzókat emberek, illetve mesterséges intelligencia bevonásával határoznák meg és frissítenék folyamatosan, az ehhez szükséges (és releváns adatok) állandó (felül)vizsgálatával. A magyarázat szerint a közvetítés közben hozhatnánk elő a felületet, amelyen keresztül leadhatnánk fogadásainkat, bár ennek kinézetéről még nem áll rendelkezésre semmilyen részlet.

Azt még nem tudjuk, hogy mikor és mennyiben valósul majd meg a fenti platform, a Sony azonban házon belül kétségkívül folytatja a munkát.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások