Komoly függőséget okozhatnak a kriptovaluták

Komoly függőséget okozhatnak a kriptovaluták

2021. június 1. 14:00, Kedd
Az illető teljesen függő lett és gyakorlatilag mindenét elveszítette.

Egy brit férfi közölte, hogy már nem tudja azt a pillanatot felidézni, amikor a virtuális fizetőeszközökkel kapcsolatban kialakult a függősége. A problémát nála az jelentette, hogy mindig kereskedni akart a digitális pénzekkel és végül több millió fontot veszített el. Szinte a teljes addig félretett összeget elhasználta, de még akkor is kész volt még többet kockáztatni. Úgy tűnt, hogy végül sikerrel jár, mert az utolsó tranzakcióval sikerült minden addig elveszített pénzét visszaszereznie. Az az érzés teljesen euforikus volt. A baj az volt, hogy ez a siker csak még jobban felerősítette a szenvedélyét. A magatartása miatt problémák keletkeztek a kapcsolatában, a magánéletében és a munkájában. Az utóbbiban több millió fontért felelt és egy idő után kezdte ezt a pénzt is befektetni. Miután az összeget elveszítette, feljelentette a munkáltatója és bíróság elé került. Mindenesetre a családja segítségével az elbukott 1,5 millió fontot vissza tudta fizetni.

Az illetőt most egy skóciai függőség elleni klinikán kezelik. Az intézmény a kriptovaluta-függők gyógykezelésére specializálta magát. A bitcoin-függőséget gyakorlatilag játékfüggőségnek tekintik, mivel a tünetek nagyon hasonlítanak egymásra.

Tony Marini, a klinika munkatársa kiemelte, hogy a virtuális fizetőeszközökkel kapcsolatos függőség a szerencsejáték "crack-kokainja". A legnagyobb gond az, hogy a digitális pénzek mindig elérhetők: a mobiltelefonon, a laptopon és akár a hálószobában is. Nincsenek pontos számok azzal kapcsolatban, hogy a függőség hány személyt érint, de az látható, hogy egyre többen vannak. A kriptovaluták világában azonban csak azokat a sikertörténeteket lehet hallani, ha valaki sok pénzre tesz szert. Azokról viszont, akik mindent elveszítettek, csak nagyon ritkán esik szó.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások