Kötelező lesz az oltás a Facebook és a Google dolgozóinak

Kötelező lesz az oltás a Facebook és a Google dolgozóinak

2021. július 29. 23:09, Csütörtök
A két óriáscég már határozott a kérdésben, az Apple még kivár.

A Szilícium-völgy óriásai közül elsőként a Google vezetői döntöttek úgy, hogy kötelezővé teszik a munkatársaiknak az oltást, anélkül senki sem térhet vissza az irodákba. Mindezt Sundar Pichai, a Google első embere írta meg blogbejegyzésében, amelyből a The New York Times idézett.

A döntés értelmében a webes konszern amerikai egyesült államokbeli központjaiban és kirendeltségein tevékenykedőkre a következő hetekben, míg a más régiókban lévőkre a következő hónapokban fog vonatkozni az oltási kötelezettség.

Ezután ismertté vált, hogy a Facebook is csak a beoltott alkalmazottait engedi vissza az irodákba. A társaság elvárja, hogy minden olyan dolgozója oltott legyen, aki az USA-ban lévő centrumait akarja felkeresni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy más kontinenseken vagy régiókban is lesz-e oltási kötelezettség.

A Google azt is közölte, hogy nem várja el senkitől sem, hogy szeptemberben visszatérjen az irodájába, a vállalat ugyanis a határidőt kitolta október második felére. Az Apple ugyanígy határozott. Az óriáscég egyelőre nem közölte, hogy a munkavállalói esetében lesz-e oltási kötelezettség. Tim Cook, a konszern vezetője a CNBC-nek azt nyilatkozta, hogy egyelőre kivárnak és figyelik a helyzetet, s csak akkor döntenek, ha szükséges.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások