Javít a Teams stream-képességein a Microsoft

Javít a Teams stream-képességein a Microsoft

2021. augusztus 12. 15:51, Csütörtök
Egy felvásárlás révén jobb lesz a minőség nagy terhelés esetén is.

Nicole Herskowitz, a Microsoft illetékese a blogbejegyzésében jelentette be, hogy felvásárolják a Peer5 nevű céget. A vállalat olyan technológiákat kínál az ügyfeleinek, amelyek lehetővé teszik a minőségi tartalmak streamelését, s e rendszerek és szolgáltatások integrálásával a Teams számos videostreamelési funkcióval egészülhet ki.

A Peer5 többek között egy olyan megoldást ajánl a partnereinek, amely a Web with Real Time Communication (WebRTC) szabványon alapul és a böngészőben fut azért, hogy optimalizálja a rendelkezésre álló sávszélesség használatát, valamint a minimálisra csökkentse a hálózatot és az üzleti alkalmazásokat érő hatásokat. A társaság Mesh-hálózatai kiegyensúlyozzák és automatikusan skálázzák önmagukat, ha észlelik, hogy a videostreameket nézők száma nő. A technológia előnye, hogy a végfelhasználók számítógépein nincs szükség plusz telepítésre és a fizikai hálózati infrastruktúrát sem kell megváltoztatni. Ráadásul a rendszerrel a Microsoft olyan ajánlatot kínálhat az ügyfeleinek, amely segít nekik a vásárlási folyamatok és az ügyféltámogatás racionalizálásában, s ezáltal az IT-menedzsment javításában.

A WebRTC a böngészőn belül elérhetővé teszi a híváskezdeményezést, a felhasználók közötti egyszerű fájlcserélést és számos egyéb funkciót. A WebRTC emellett alapból titkosít minden kapcsolatot. A Microsoft a tranzakcióval kapcsolatban a következő hetekben fog további részleteket elárulni. A Teams májusban vált ingyenessé a magánszemélyek számára. A platformot legfeljebb 300-an használhatják majd egy időben, ugyanakkor ezzel kapcsolatban a koronavírus-járvány után bevezetésre kerül egy maximum 100 felhasználó részvételét engedélyező korlátozás. Két ember egymással 24 órán át zavartalanul beszélgethet. A korábban az üzleti ügyfelek számára elérhető funkciók a magánszemélyeknek is hozzáférhetők maradnak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások