Műholdas hívásokkal készül az Apple

Műholdas hívásokkal készül az Apple

2021. augusztus 31. 17:09, Kedd
Ez azonban komoly korlátozásokkal jön, míg egy ingyenes javítási lehetőséget is bejelentettek.

Az Apple kapcsán az utóbbi napokban egyszerre több hír is napvilágot látott, így a cég, amely két új chippel készül, folyamatosan a sajtóban szerepel. Az eleinte komoly újításként beharangozott műholdas hívásokról derült ki néhány további részlet, miközben a jelenlegi generáció esetében az ingyenes javítás opcióját tették elérhetővé.

Néhány nappal korábban bukkant fel a médiában a hír, miszerint az Apple – a cég 2019-es ígéretét beváltva – hamarosan műholdas hívásokat tesz lehetővé a felhasználók számára, így a szolgáltatók megkerülésével is beszélgetést kezdeményezhetnénk másokkal. A Bloomberg nem sokkal később azonban tisztába tette a kérdést, ugyanis ők már arról írtak, hogy ez kizárólag a vészhívások esetében lesz elérhető, vagyis az alacsony orbitális pályán mozgó műholdakat csak akkor vehetnénk igénybe, ha nincs térerő, és jelenteni szeretnénk valamilyen vészhelyzetet, veszélyes szituációt. Azt sem tudni, hogy ez mikortól válna elérhetővé, a jelenlegi helyzet alapján az iPhone 13 mindössze az ehhez szükséges hardverrel rendelkezne, viszont a lehetőség csak a jövő évi generációval válna majd elérhetővé.

Ezzel egy időben az iPhone 12 kapcsán merültek fel újabb gondok, a felhasználók egy része ugyanis komoly hibákat észlelt az okostelefonok használata közben. A jelentésekből azt tudhatjuk meg, hogy a telefonok némelyike hívás közben egyszerűen eldobja a hangot, vagyis a hangszórók elnémulnak, amit az Apple maga az egyik komponens hibájával magyaráz. Szerintük ez a tavaly október és idén április között legyártott iPhone 12 és iPhone 12 Pro okostelefonok egy elenyésző hányadát érinti, a mielőbbi orvoslás érdekében pedig egy ingyenes javítási lehetőséget tesznek most elérhetővé, ami viszont csak és kizárólag a fenti hiba esetében jelent költségmentes javítást, emellett pedig a garanciális időszakot sem tolja ki.

A műholdas szolgáltatás kapcsán korábban az is felmerült, hogy a cég saját ilyen eszközöket juttatna el a világűrbe, ennek valószínűsége azonban most elenyészőnek tűnik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban