Jövőre jön a frissített Xbox Series S

Jövőre jön a frissített Xbox Series S

2021. szeptember 11. 10:35, Szombat
A hardver módosulna, így a konzol új változata gyorsabb lenne az eredetinél.

Az elmúlt hetekben az Xbox-család kapcsán mi is írtunk arról, hogy hamarosan androidos appok válnak elérhetővé a platformon, eközben azonban a rivális már frissítette saját megoldását, amelyről gyorsan kiderült, hogy némileg forróbb elődjénél. A jelek szerint a Microsoft is erre készül, ez azonban csak jövőre valósulna meg.

Egyelőre kizárólag külsős forrás jóvoltából bukkant fel erre vonatkozó hír, így a jelentős fejleményre még nem vehetünk mérget. Mégis, nagyon úgy tűnik, hogy a redmondi cég is elszánta magát a frissítésre, ami önmagában egyáltalán nem meglepő, hiszen ezek a lépések megszokottnak számítanak, legalábbis a konzolok területén. A forrás állítása szerint mindkét változatot frissítenék, viszont az Xbox Series S kap ebben nagyobb hangsúlyt, a lépés eredményeként pedig egy 6 nanométeres Ryzen-chip váltaná fel a jelenleg alkalmazott 7 nanométeres típust, ami egyben azt is jelentené, hogy a grafikus vezérlő esetében mind a 24 számítási egységet bevethetnénk a különböző feladatokra – ez azért jelent előrelépést, mert jelen pillanatban ezekből 4 le van tiltva, ami állítólag a selejtaránnyal kapcsolatos korábbi redmondi aggodalmak miatt van így.


Amennyiben valóban meglépik a frissítést, erre jó eséllyel csak a jövő év második felében kerül majd sor, vagyis nagyjából egy évünk van még hátra az új változat hivatalos megjelenésééig. A külsős beszámolóban mindenesetre azt is megemlítik, hogy a kereskedelmi ár maximum 350 dollár lenne, miközben a jelenleg kapható változat esetében ez 300-ról a 190 és 250 dollár közötti tartományba süllyedne, vagyis a jövő évi ünnepi szezonban (lásd fekete péntek és cyber hétfő) már jelentős kedvezményekre vadászhatunk majd.

A Microsoft eközben a korábbi kontrollereket frissíti egy új firmware-verzióval, amelynek köszönhetően ezek az eddig kizárólag az újgenerációs változatoknál elérhető funkciókkal egészülnek ki. A többek között alacsonyabb késleltetést ígérő verzió egyelőre az Insider-tagok számára elérhető, ezt később terjesztik ki a többi felhasználói csoportra.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások