Forróbb elődjénél az új PS5

Forróbb elődjénél az új PS5

2021. szeptember 2. 08:39, Csütörtök
A Sony a hűtést tervezte újra, miközben érkezik az Xbox limitált példánya.

Július végén mi is beszámoltunk arról, hogy máris frissült a PS5 digitális változata, akkor a némileg módosított külsőt, valamint a talp kényelmesebb eltávolítását, ennek lehetőségét emeltük ki. Most kiderült, hogy a belsőt is újratervezték, emiatt pedig az új példány némileg forróbb közvetlen elődjénél.

A YouTube oldalán jelent meg a friss változat belsejét részletező videó, amelyben néhány, némileg negatív következtetést is levonnak. Kiderül például, hogy nemcsak a súly mérséklődött, mintegy 300 grammal, valamint a talpazatot tartó csavart lehet jóval könnyebben, akár ujjunkkal meglazítani és eltávolítani, eközben ugyanis a belső kapcsán is végrehajtottak néhány változtatást. Leginkább ennek eredménye a könnyebb kivitel, viszont a hűtés egyszerűbbre szabásával, a méret csökkentésével a belső hőmérsékletet sem lehet a korábbi szinten tartani, ez ugyanis (24 Celsius-fokos szobahőmérséklet mellett) a jelek szerint 52-ről 55 Celsius-fokra emelkedett.


A CFI-1100B jelöléssel ellátott konzol tehát kisebb hőcsövet kapott, ezzel tették könnyebbé a készüléket, ezzel egy időben viszont a ventilátort is módosították, ennek eredményeként pedig halkabb működést kapunk, ami mindenképpen kedvező fejlemény. A kompromisszum tehát a fentiekkel összegezhető, a könnyebb kivitel és a némileg magasabb belső hőmérséklet mellett a zaj csökkenése tekinthető a legfontosabb változásnak, ezzel pedig nem egyértelműen negatív a kép. Egyes piacokon, így például Ausztráliában, már beszerezhető az új példány, viszont a Microsoft is készül egy hasonló lépéssel, bár ez inkább a saját játékhoz köthető.

November 15-én ugyanis befut az Xbox Series X Halo Infinite Limited Edition, amely 550 dollárért lesz kapható, a játékhoz illeszkedő külsővel. Maga a játék picit később, december 8-án jelenik majd meg, legalábbis a legutóbbi bejegyzés alapján.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások