A pszichikai problémákkal küzdőknek segítene a TikTok

A pszichikai problémákkal küzdőknek segítene a TikTok

2021. szeptember 16. 22:54, Csütörtök
Az üzemeltetők a következő hónapokban számos kapcsolódó funkciót akarnak bevezetni.

A TikTok vezetői azt tervezik, hogy a jövőben segíteni fognak minden olyan felhasználónak, aki pszichikai problémákkal, például depresszióval, öngyilkossági gondolatokkal vagy evészavarral küzd. A tervek között szerepel egy különleges tanácsadó anyag elkészítése, amely az érintett személyek számára útmutatóként szolgálhat ahhoz, hogy szellemileg jobb állapotba kerüljenek és hogy az öngyilkosságra rákereső internetezőket automatikusan helyi segélyhelyekre irányítsa át a rendszer.

Tara Wadhwa, a TikTok amerikai egyesült államokbeli igazgatója a blogbejegyzésében azt írta, hogy az ételreceptektől a könyvajánlásokig a platform egy olyan rendszert kínál, amelyen több százmillió ember fejezi ki a kreativitását és találhat közösséget. Néhányan megosztják az élettapasztalataikat vagy vigaszt keresnek, mert tudják, hogy a problémáikkal nincsenek egyedül. Nagyon inspiráló a fejlesztők számára, hogy a közösség ennyire nyitottan, őszintén és kreatív módon áll a szellemi egészséggel kapcsolatos fontos dolgokhoz.

A menedzser hozzátette, hogy foglalkoznak a közösséggel és mindig újabb módokat találnak arra, hogy javítsanak a jólétén. Egyúttal megtisztelőnek érzik a felhasználók bizalmát, hogy rajtuk keresztül osztják meg a problémáikat. Az új tanácsadó anyagot olyan szervezetekkel között dolgozták ki, mint az International Association for Suicide Prevention, a Crisis Text Line, a Live for Tomorrow és a Samaritans of Singapore. Emellett ezek a partnerek számos tartalmat kínálnak majd a különböző témákhoz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások