USA - ajándékot kapnak az oltási lehetőséggel élő tinédzserek

USA - ajándékot kapnak az oltási lehetőséggel élő tinédzserek

2021. augusztus 9. 12:00, Hétfő
Számos város és szövetségi állam igyekszik ilyen módon ösztönözni a fiatalokat és a szüleiket.

Washington D.C. a 12 és 17 év közötti gyermekeknek és a szüleiknek felajánlotta azt a lehetőséget, hogy ha beoltatják magukat, akkor különböző műszaki árucikkeket kapnak ajándékba. A diákok például Apple AirPods vezeték nélküli fülhallgatókhoz juthatnak hozzá, azonban nem ezek az egyetlen ajándékok. A Gizmodo ugyanis rámutatott, hogy az oltási nyereménylottó részét képezi még 8 iPad készülék fejhallgatóval együtt, valamint két 25 000 amerikai dollár értékű ösztöndíj is.

Amennyiben olyan fiatalokról van szó, akiknek az oltásokhoz szülői engedély kell és azt sikerül megszerezniük, akkor őket is megjutalmazhatják egy 51 amerikai dollár értékű VISA-ajándékkártyával.

Hasonló oltási lottó más szövetségi államokban is van. Nyugat-Virginiában például a nyeremények között vannak vadász- és más fegyverek, pick-upok, horgászengedélyek és egymillió amerikai dollár készpénzben. Kaliforniában minden pénteken 30 darab egyenként 50 000 amerikai dollár értékű ajándékot és utazásokat sorsolnak ki, míg Hawaii repülőutakat és egy éven át tartó ingyenes pizzakiszállítást ajánlott fel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások