Két újabb platformmal bővül a Switch Online

Két újabb platformmal bővül a Switch Online

2021. október 1. 15:59, Péntek
A bemutató alapján a Nintendo 64 és a Sega Genesis egyes címei bukkannak fel a csomagban.

Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy Nintendo által kínált előfizetés, a Switch Online, hamarosan Game Boy-játékokkal egészül ki, ennek révén tehát számos régebbi, klasszikus alkotást próbálhatunk majd ki a jelenlegi hardveren. Most két újabb platform támogatását jelentették be, az első körben elérhetővé váló címek listájával.

A japán gyártó a September Direct néven kerített sort saját legújabb prezentációjára, amely alább beágyazva teljes terjedelmében megtekinthető. Ennek során többek között azt közölték, hogy a fenti két platform egyes címei válnak hamarosan elérhetővé a Switch Online előfizetésen keresztül, mégpedig egy új kategória keretein belül, amely a sztenderd ajánlat felett lesz majd megtalálható. Egy rövid listát is közzétettek, eszerint a Nintendo 64 esetében olyan játékokat próbálhatunk majd ki, mint a Super Mario 64, a Mario Kart 64, a WinBack, valamint a The Legend of Zelda: Ocarina of Time, míg a Sega Genesis támogatásával többek között a Musha, a Streets of Rage, a Castlevania: Bloodlines, a Shinobi III, a Sonic the Hedgehog 2, a Golden Axe, illetve a Strider jelenik meg a kínálatban.


A cég eközben két hivatalos kontrollert is piacra dob, ezek kinézetét egy rövid Twitter-bejegyzésben vehetjük most szemügyre. A cél ugyanaz, a két kiegészítő elérhetővé tételével a régi élményt szeretnék némileg visszahozni, bár ez nem lesz kifejezetten olcsó, hiszen mindkét típus 50 dolláros áron jelenik hamarosan meg. Az első bejelentésben nem minden részletet árultak el, ezzel kapcsolatban türelemre intik az érdeklődőket, vagyis a további információk hamarosan szintén felbukkannak majd a hivatalos csatornákon keresztül.

A magyarázat alapján az új előfizetési csomag október folyamán jelenik majd meg, ennek ára várhatóan az alapváltozat 20 dolláros éves díja felett helyezkedik majd el – a kínálat viszont a későbbiekben további játékokkal (Banjo-Kazooie, Pokémon Snap, The Legend of Zelda: Majora’s Mask, illetve Paper Mario) egészül majd ki.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások