PC-s csalóktól szabadulnának a konzolos Halo-játékosok

PC-s csalóktól szabadulnának a konzolos Halo-játékosok

2021. december 4. 10:57, Szombat
A két platform szétválasztását kérik a fejlesztőktől a PC-s csalók nagy száma miatt.

Eredetileg még november közepén vált elérhetővé a Halo Infinite multija, ezt a hónap végén követte a sorban a látványos trailer. Eközben azonban egyre szaporodtak a panaszok a PC-s csalók jelenléte miatt, sokan a cross-platform opció letiltását ajánlják.

A Twitter oldalán bukkantak fel olyan rövid bejegyzések, amelyekben a csalók nagy száma, valamint az általuk alkalmazott megoldások miatt panaszkodnak a konzolos játékosok, akik szerint a megoldást egyelőre a cross-platform kikapcsolása jelenti, hiszen ezzel elkülönítik magukat a PC-s felhasználók jelentős részétől. Igaz, ezzel a lépéssel csak azon riválisokat kerülhetjük el, akik a billentyűzet és az egér segítségével navigálnak a játékon belül, viszont ez is segítséget jelenthet azok számára, akik kizárólag (vagy nagyrészt) konzolos vetélytársakkal szeretnék összemérni magukat. A panaszáradatot erősíti a Reddit lapján megosztott videók sora, ezekben jól látható módon jelennek meg a csalók, miközben a Microsoft ellenlépése egyelőre várat magára.

A csalók elleni védelem, valamint az ehhez kapcsolódó további követelmények hiánya miatt a teljes kitiltás után is gyorsan visszaléphetünk a játékba, hiszen gyorsan kreálhatunk egy új email-fiókot, ezzel pedig a friss Xbox Live-azonosítók regisztrálása is könnyen megoldható. Egyes ázsiai eredetű játékoknál ezt úgy kerülik el, hogy valamilyen hivatalos okmány (illetve azonosítószám) megadását követelik meg a felhasználóktól, így a további fiókok létrehozása korántsem ilyen egyszerű, viszont a redmondi cég még nem szánta el magát erre – számukra nyilván a felhasználói tábor gyors kibővítése az elsődleges cél, ami viszont együtt jár a fenti tünetekkel.

A panaszok nem szűnnek, kíváncsian várjuk, mit lépnek majd erre az illetékesek.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások