A játékok miatt vizsgálják a Tesla autóit

A játékok miatt vizsgálják a Tesla autóit

2021. december 18. 11:14, Szombat
Egy idei frissítés révén vezetés közben is futtathatunk játékokat, ami viszont veszélyes lehet.

A Tesla által gyártott elektromos autók kapcsán nemrég írtunk arról, hogy ezek egy része már AMD-chipekre vált, ami valószínűleg a chiphiány egyik következménye. Most az derült ki, hogy az illetékes amerikai hatóság egy idei szoftveres frissítés miatt vizsgálódik, ugyanis nem szeretnék, ha a sofőrök figyelme megoszlana a vezetés és a játékok között.

A National Highway Transportation Safety Administration (NHTSA) által elindított vizsgálatról a napokban számolt be a Reuters, amely saját írásában egy idén közzétett frissítés megjelenésével indokolta az illetékesek lépését. A nyáron közzétett újabb verzió ugyanis a jelek szerint mozgás közben is lehetővé tette a játékok elindítását az autók saját infotainment-rendszerén, annak kijelzőjén, ami kiemelten fontos változásnak számít, hiszen eddig még a YouTube vagy a Netflix alkalmazását sem futtathattuk, amíg a jármű sebességben volt – a teljes leállás, valamint a sebességváltó ennek megfelelő beállítása volt szükséges a videózás megkezdéséhez, illetve folytatásához. Mivel a játékok ennél is nagyobb figyelmet igényelnek, a módosítás némileg meglepő és mindenképpen veszélyesnek minősül.

A jelenlegi állapot szerint az előre telepített játékok mozgás közben is elindíthatók, ezt azóta külsős megfigyelők és felhasználók is visszaigazolták. Igaz, a futtatás előtt megjelenik a gyártó által mellékelt figyelmeztetés, miszerint ezen játékok kizárólag az utasok számára ajánlottak, emellett pedig a helyileg érvényes jogi szabályozás tanulmányozását is erősen ajánlják számunkra, viszont ezzel egy időben nem akadályozzák meg magát a futtatást, ami a tengerentúli hatóság szerint igencsak veszélyes lépés. A Tesla Arcade jelenléte, illetve a jelenleg alkalmazott szabályok most egy részletes vizsgálat részét képezik, aminek lezárulta után hozzák majd meg az ezzel kapcsolatos döntést, amely akár egyértelműen negatív lehet a gyártó számára.

A Tesla valószínűleg letiltja majd ezen funkciót, tekintettel az üzemmód által kiváltott visszhangra – egyelőre azonban még a cég részéről sem hallottunk újabb híreket ezzel kapcsolatban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások