Jövőre csúszik a Tesla Cybertruck

Jövőre csúszik a Tesla Cybertruck

2022. január 18. 13:30, Kedd
Az időközben eszközölt módosítások miatt csak 2023 elején indul el a sorozatgyártás.

Elon Musk cége nem is olyan rég kiugró eredményt közölt, a most lezárult periódus alatt ugyanis rekordszámú autót gyártottak és szállítottak le. A jelek szerint a Cybertruck továbbra is kimarad a kínálatból, az első példányokat ugyanis csak jövőre állítanák össze.

A Tesla tavaly szeptemberben még azt közölte a nyilvánossággal, hogy a Cybertruck 2022 végén futhat be, a hivatalos oldalon legalábbis annyit árultak el, hogy az év vége felé állíthatjuk majd össze és véglegesíthetjük a számunkra megfelelőnek tűnő konfigurációt. A napokban ezt egy kisebb módosítás követte, a fenti mondatból ugyanis eltávolították az idei évre vonatkozó dátumot, így mindössze annyit tudhatunk meg, hogy a sorozatgyártás közelgő elindulása előtt tehetjük majd meg ugyanezen lépést. A Reuters nem sokkal később saját összefoglalójában arról írt, hogy minden valószínűség szerint az időközben elvégzett változtatások miatt csúszik a sorozatgyártás, ez pedig legkorábban 2023 első negyedévében indulhat el.

A sorozatgyártás pontos elindulási dátuma még továbbra sem ismert, ezzel kapcsolatban ugyanis azt emelik ki, hogy az első negyedévben igencsak korlátozott lesz a példányszám. A szeptemberi beszámolóban arról is olvashattunk, hogy a mérnökök épp akkor véglegesítették a kialakítást, viszont könnyen lehet, hogy néhány komponensen most mégis változtattak. Ez egyben azt is jelenti, hogy az eredetileg az ebben a kategóriában még első helyre pályázó fejlesztés csak egyes riválisok, így például a Ford F-150 Lightning felbukkanása után jelenhet majd meg a piacon, ami mindenképpen rossz hír a gyártó számára, hiszen ezzel a rivaldafény is ez utóbbi megoldásokra vetődik majd.

A cég egyelőre nem reagált a megkeresésekre, annyit azonban már korábban elárultak, hogy ezen változat példányait is a Model Y gyártását idén megkezdő texasi üzem állítja majd össze.

Listázás a fórumban