Nem ad el semmit Oroszországban a Sony és a Nintendo

Nem ad el semmit Oroszországban a Sony és a Nintendo

2022. március 11. 09:24, Péntek
A két cég a háborús helyzet és a bizonytalanság miatt állítja le az eladásokat.

Az elmúlt napokban számos területen olvashattunk az Oroszország ellen meghozott szankciókról, valamint az egyes iparágak szereplőinek lépéseiről. Ezek közé tartozott a játékvilág reakciója, ez azonban most újabb döntésekkel egészült ki, miután mind a Sony, mind pedig a Nintendo komoly ellenlépésre szánta el magát.

A Reuters hírügynökség részletes jelentésében arról írnak, hogy a két japán cég vezetése csaknem egy időben döntött az oroszországi eladások leállításáról, illetve azok szüneteltetéséről. A Sony Interactive Entertainment először a Gran Turismo 7 piacra dobását halasztotta el, majd pedig leállította a PlayStation Store ottani működését, eközben pedig arról is döntést hoztak, hogy 2 millió dollárral segítik a háború áldozatainak megfelelő ellátásáért dolgozó ENSZ-szervezetet, hogy a menekültek, különösen a gyermekek, jobb körülmények között vészeljék át ezt az időszakot.

A Nintendo a maga részéről annyit közölt, hogy leállítja az Oroszországba irányuló szállításokat, mivel a logisztika, a fizikai termékek kiszállítása és elosztása terén komoly volatilitást tapasztalnak. Igencsak finoman fogalmaznak tehát, a jelek szerint nem bíznak abban, hogy fennakadás nélkül folytatni tudják majd a helyi kereslet kielégítését, így inkább a határozatlan idejű szüneteltetés mellett döntöttek. Ezzel egy időben elhalasztják az Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp megjelenését a Nintendo Switch konzolon, amely eredetileg április 8-án történt volna meg – ez utóbbi a háborúra helyezett fókusz miatt csúszik most.

Az eShop ottani működését szintén szüneteltetik, miután saját fizetési szolgáltatójuk leállította a rubelben történő tranzakciók kezelését.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások