Orosz Google Play Store-alternatíva is készül

Orosz Google Play Store-alternatíva is készül

2022. március 30. 22:59, Szerda
A helyi szakemberek újabb sikeres nyugati szoftvert másolnak le.

Nemrég derült ki, hogy orosz szoftverfejlesztők megoldást kerestek a betiltott Instagram pótlására és a létrehozott új szolgáltatás olyan kiegészítő funkciókat kínál majd, mint a közösségi finanszírozás és a bizonyos tartalmakhoz való fizetős hozzáférés. Majd az is ismertté vált, hogy a Rossgram nevű platform a kinézetét tekintve gyakorlatilag egy az egyben olyan lesz, mint a Meta közösségi oldala, ez a gyors átállást hivatott segíteni.

A Reuters most pedig arról számolt be, hogy az orosz programozók nem elégedettek meg ennyivel, hanem újabb ambíciózus projektbe kezdtek, amelynek a célja a Google Play Store lemásolása és a kompatibilis NashStore megalkotása. (A NashStore körülbelül annyit jelent, hogy a "Mi boltunk".) Az orosz felhasználók így megfelelő helyi alternatívát használhatnak akkor is, ha a Google Play Store hosszú távon elérhetetlenné válik a számukra.

Már most is vannak érvényben korlátozások, például az orosz internetezők nem tudják használni a Google Play Store és a YouTube online fizetési funkcióit. Vlagyimir Zsikov, a NashStore egyik megalkotója kijelentette, hogy emiatt az orosz fejlesztők már nem alkalmazhatják a szoftvereik értékesítésére a Google Play Store rendszerét és ezáltal elveszítették a bevételi forrásukat.

Az új platform május 9-re, a győzelem napjára készül el, s az elképzelések alapján az Androidon és a Mir hitelkártyákkal fog működni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások