4 játékkal bővül az Apple Arcade

4 játékkal bővül az Apple Arcade

2022. június 6. 11:25, Hétfő
Ezek közül 3 exkluzív ajánlatként érkezik, a negyedik pedig egy kibővített változat.

Az Apple játékplatformjáról nem túl gyakran írunk ezekben az hónapokban, legutóbb tavaly említettük meg azt, akkor is a Netflix hasonló szolgáltatásának várható megjelenése kapcsán, amely időközben meg is valósult. Most a cég jelezte, hogy 4 további alkotás válik elérhetővé a kínálatban, ezeken futunk gyorsan végig, hogy lássuk, mivel kedveskednek a felhasználóknak.

Május legvégén vált ismertté, hogy ebben a hónapban pontosan mely alkotások kerülnek be a katalógusba, ezek közül az első pedig a Frogger and the Rumbling Ruins lesz, amely az úgynevezett Arcade Originals kategóriát erősíti, vagyis exkluzív ajánlatként bukkan fel, június 3-án. A háromdimenziós puzzle keretein belül kereken 100 szinten kell átverekednünk magunkat, pontosabban a Frogger névre hallgató főhőst irányítva, tulajdonképpen az eredeti játék, a Frogger in Toy Town folytatásában. A következő fejlesztés az igencsak népszerű japán vonalat erősíti, ezúttal a Cooking Mama: Cuisine! néven, ismét a különböző receptek megismerésével és azok tökéletes megvalósításával, a hozzávalók kiválasztásával, azok megfelelő kombinálásával, majd pedig magával a főzéssel. A megjelenés ebben az esetben június 17-én esedékes.


A harmadik, és egyben utolsó exkluzív jövevény az Air Twister nevet kapta meg, ez már a hónap végén, június 24-én válik csak elérhetővé. A lövöldözős játék a szintén japán Shenmue-sorozat alkotója, Yu Suzuki, jóvoltából készült el, ez könnyed szórakozást ígér, művészi dizájnnal, amely legalább olyan fontos, mint maga a játékmenet. A másik kategóriában Jigsaw Puzzle+ jelenik meg egyedüli érkezőként, már június 10-én, ez ugyanis nem exkluzív ajánlat lesz, hanem az eredeti játék kibővített, javított változata. A gyűjtők számára mindenképpen érdekes lesz a fejlesztés, hiszen ezúttal is a jól ismert nevek bukkannak majd abban fel.

Az eredetileg 2019-ben elérhetővé vált Apple Arcade a cég szoftverének legalább 13-as verzióját futtató készülékeken kipróbálható, az alkalmazásokon belüli vásárlásokkal és reklámokkal. A platform már szintén egyre nagyobb szerepet játszik a bevételek növelésében, a szoftveres oldalt erősítve.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások