Szabadulna Kínától az Apple

Szabadulna Kínától az Apple

2022. augusztus 16. 23:55, Kedd
Ez viszont nem érhetik el gyorsan, így most az iPhone 14 gyártásánál lépnek váratlan húzást.

Az Apple soron következő okostelefonjainak egyes részleteiről korábban mi is beszámoltunk, nemrég például arról írtunk, hogy egyértelműen drágább lesz az iPhone 14. Most a gyártási folyamattal kapcsolatban jelentek meg újabb hírek, ezek szerint felborítják a megszokott menetrendet.

Az iPhone 14 hivatalos bemutatója már nincs messze, erre minden bizonnyal szeptember első vagy második keddi napján kerítenek majd sort – mivel azonban a cég állítólag nem szereti a hosszú hétvégéket, a második keddre, vagyis szeptember 13-ra nagyobb esély van. Eközben a jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo, osztott meg további információkat a gyártási folyamattal kapcsolatban, arra utalva, hogy a szokásostól eltérő módon indulna be az előállítás. Amíg korábban mindig Kína volt az első helyen, a többi gyártósor (Indiában és Brazíliában) pedig csak több hónapos késéssel állt át a friss generációra, ez most nem így lesz, hiszen Kínában és Indiában egyszerre indul be a sorozatgyártás.

A döntés állítólag a Tajvan kapcsán kirobbant újabb válság, valamint a további kínai követelések miatt született meg, bár arról sem feledkezhetünk meg, hogy a cég már évek óta igyekszik csökkenteni a Kínától való függésén. Ez eddig nem igazán valósult meg, az ottani gyártók (Foxconn, Pegatron, stb.) még mindig túl vonzó opciót jelentenek, az indiai gyártósorok pedig már egy komoly lépést jelentenek ebben a folyamatban – még akkor is, ha az ottani gyártás kizárólag a belföldi igényeket hivatott kielégíteni, és amúgy sem pótolhatja az esetleges kínai kieséseket. Jó eséllyel Vietnám jelenti majd az igazi megoldást, az Apple már ott is gyártat bizonyos termékeket (AirPods, valamint a sokak által várt AirPods Pro 2), ez azonban még picit odébb van.

Egyes források szerint az iPhone 14 már szeptember közepén elrajtolhat, amennyiben azonban valóban a második kedden jön el a bejelentés, a piaci debütálás csak a hónap vége felé valósulhat meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások