Nagyon várják már az iPhone 14-et

Nagyon várják már az iPhone 14-et

2022. szeptember 2. 23:49, Péntek
Erre utal egy friss felmérés eredménye, bár mások az Apple-t kritizálják.

Az iPhone gyártója kapcsán nemrég számoltunk be arról, hogy a cég 3 nanométeres chipeket kap a TSMC-től, ezek azonban elsőként nem az okostelefonokban mutatkoznak majd be. Érkezőben van azonban a friss generáció, ez iránt pedig még a tavalyinál is nagyobb az érdeklődés.

Az elmúlt napokban egyszerre több felmérésben is megpróbálták megbecsülni az iPhone 14 iránti vásárlói érdeklődés szintjét, egymásnak olykor ellentmondó eredménnyel. Az egyik anyag szerint lanyhult a figyelem, ezt követően azonban egy tovább munka jelent meg, amely már a tavalyinál is nagyobb izgalmat jelzett előre a felhasználók oldalán. Ez utóbbi szerint a megkérdezettek (ezúttal durván 1500 amerikai felnőtt) 14 százaléka tervezi szinte azonnal beszerezni az új készülékek valamelyikét, az érdeklődés mértéke az iPhone 12 tulajdonosai körében a legmagasabb, bár a válaszadók több, mint fele a várhatóan magasabb árak miatt vár majd ki az újabb beruházással.

A pozitív véleményt megfogalmazók leginkább az újabb és gyorsabb chipet, a nagyobb és gyorsabb belső tárolókat, valamint a javított, 48 megapixeles főkamerát emelte ki legérdekesebb jellemzőként, vagyis elsősorban a Pro-változatok iránt látható nagyobb érdeklődés, hiszen ezek kapják meg a friss A16-os processzort. Mások eközben a céget kritizálják annak kényelmes lendülete miatt, kiemelve a vegyes felállást (vagyis a tavalyi chipek további alkalmazását), valamint a jelenlegi generációhoz mért komoly hasonlóságot, ami az igazi újítások hiányát vetíti előre. Felmerül a kérdés, hogy miért fizetnének valamivel többet a vásárlók az új készülékekért, amelyek nem igazán hoznak magukkal komoly előrelépést.

Eközben a cég termékeiről számos alkalommal megnyilatkozó Ming-Chi Kuo osztott meg egy újabb rövid bejegyzést, amelyben már az iPhone 14 Pro-típusok frissített ultra-nagylátószögű kameráját említi meg, többek között emiatt lesz tehát némileg magasabb az ár. A beszállítók (Sony, LG, Minebea és Largan) szintén többet kérnek az egyes komponensekért, de maga az Apple is nagyobb darabszámot rendelt meg ezen telefonokból, vagyis ők is komoly érdeklődésre számítanak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások