Megötszöröződnek a hajlítható telefonok

Megötszöröződnek a hajlítható telefonok

2022. október 9. 13:23, Vasárnap
Ez azonban a friss előrejelzés alapján sem lesz elég ahhoz, hogy meghódítsák a tömegeket.

A hajlítható okostelefonok szegmensén belül nemrég írtunk arról, hogy a piacvezető Samsung egyszerre 5 megoldást mutatott be, az idei generáció pedig alapvetően meghatározhatja majd a terület további sorsát. Azt is előre jeleztük, hogy már készülőben van egy új hajlítható sorozat, most azonban az elkövetkező évek várható trendjéről olvashatunk egy friss előrejelzésben.

A területet hosszú évek óta figyelő IDC tette közzé a napokban saját részletes anyagát, amelyben már kifejezetten ezen drágább készülékek piaci forgalmának várható alakulását vázolják fel nekünk, mégpedig a 2026-ig terjedő időszakra nézve. Ebből megtudhatjuk, hogy míg tavaly összesen 8,1 millió ilyen telefont adtak el a különböző gyártók, az idei év végére már 13,5 milliónál állhat meg a mutató, ami a teljes okostelefonos piac alig 1,1 százalékát fedné le. Messze vagyunk tehát attól, hogy a széles tömegek meghódításáról beszéljünk, ez pedig négy éven belül sem következik majd be, hiszen bár 2026-ra már durván ötszörös növekedést vetítenek előre, ami 41,5 millió darab értékesítését jelentené, ez még mindig pusztán a teljes piac 2,8 százalékát tenné ki.

A vásárlók számára nyilvánvaló módon az elsődleges negatív, visszatartó tényező a magas kereskedelmi ár. Idén tulajdonképpen 999 dollárnál indul ez a kategória, ami továbbra is túlságosan magas, viszont a felhasználók jelentős része jobban megbarátkozik majd ezzel a szinttel, hiszen az utóbbi hónapokban a globális infláció hatására gyakorlatilag minden fejlesztés ára megugrott. Emellett a növekvő vállalati felhasználás, valamint a Galaxy Flip 4 és Fold 4 esetleges sikere lendíthet majd nagyot az eladásokon, bár ez (ahogy ezt fentebb jeleztük) nem lesz elég az igazi áttöréshez.

A hajlíthatók kategóriája tehát továbbra is egy viszonylag szűk réteget szolgál majd ki, ez az évtized közepéig nem változik.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások