Háromdimenziós weboldalak

Háromdimenziós weboldalak

2001. március 27. 01:15, Kedd
Az Adobe egy olyan újabb szoftverrel rukkolt elő, amelynek segítségével könnyedén készíthetők háromdimenziós weboldalak.

Az Internet rohamos terjedése maga után vonta a weboldal szerkesztő programok megjelenését. Ezek a szoftverek is gyors ütemben fejlődnek, amit az Adobe új alkalmazása is jól mutat. A cég fejlesztői valami nagy újdonsággal szerették volna meglepni a felhasználókat, és ezért egy teljesen új szoftvert alkottak. A nagy újdonság lényege, hogy az Interneten közzétett oldalak háromdimenziós formában jeleníthetők meg. Ezentúl akár még a chat kedvelői is találkozhatnak 3D-s szobákkal.


Az Adobe új programjának neve Adobe Atmosphere. A cég elsősorban azoknak a felhasználóknak ajánlja, akik már járatosabbak a weboldalak készítésében. Az új szoftver hatékonyan támogatja az olyan oldalak létrehozását, amelyek valamiféle háromdimenziós helyeket jelenítenek meg. Így többek között készíthetők vele bemutatótermek és bevásárló helyek is. A látogatónak olyan érzése támadhat, mintha egy valós világba csöppent volna. Lehetőség van például olyan virtuális boltok kialakítására is, ahol a pultok mögött eladók fogadják az érdeklődő vevőket.


Az Adobe Atmosphere nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a virtuális valóság az Interneten is minél szélesebb körben elterjedhessen. A szakemberek szerint a háromdimenziós internetes oldalak nagy jövő elé néznek. Már több nagyobb cég is tervezi, hogy oldalait 3D-s formára alakítja át.


Az Adobe weboldaláról szabadon letölthető az Atmosphere béta verziója, amely egyelőre csak Windows operációs rendszerek alatt fut. A cég a Macintosh rendszerek alá is elkészíti az új szoftverét, de ez csak nyár elején jelenhet meg.

  • A szoftver letöltése

    Kapcsolódó linkek

  • Listázás a fórumban 
    Adatvédelmi beállítások