Újabb játékokat törölt a Ubisoft

Újabb játékokat törölt a Ubisoft

2023. január 13. 22:16, Péntek
A cég óvatosan közelíti meg az új évet, amely törlésekkel egy és további halasztással indul.

A kiadó kapcsán nem is olyan rég írtunk arról, hogy a cég visszatér a Steamre, fél évvel korábban azonban arról is beszámoltunk, hogy egyszerre 4 játékot töröltek. Ezeket most további példányok követik a sorban, mivel a friss eredmények igencsak vegyesre sikerültek.

A Ubisoft január második hetében tette közzé friss jelentését, amelyben meglehetősen borús képet vázolnak fel. Elmondásuk szerint az ünnepi időszak, azon belül is december vége és január eleje, igencsak gyengére sikerült, ami még a jelenleg zajló globális folyamatok ellenére is meglepte őket. Legalább ennyire fontos részlet, hogy amíg a régebbi, jól bevált címek, így például a Rainbow Six Siege és az Assassin's Creed, továbbra is jó számokat produkálnak, addig az újabb fejlesztések, ezek között pedig a Mario + Rabbids: Sparks of Hope, valamint a Just Dance 2023, már sokkal rosszabbul állnak, ezek ugyanis nem tudták meghódítani a szélesebb közönséget.

A cégvezetők jelenlegi véleménye szerint 2023 meglehetősen bonyolult és nehéz év lesz, emiatt pedig komoly óvatosságot javasolnak. Ennek részeként ismét három további, egyelőre meg nem nevezett alkotás fejlesztését törölték, a több alkalommal elhalasztott Skull and Bones pedig újabb csúszást kénytelen elszenvedni, így a korábban jelzett március 9-i debütálásból megint nem lesz semmi. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor szeretnék piacra dobni a játékot, erre azonban remélhetőleg még idén sort kerítenek majd.

A rövid távú tervekben az Assassin’s Creed Mirage, az Avatar: Frontiers of Pandora, valamint a fent említett Skull and Bones megjelenése szerepel, meglátjuk, ebből mi és mikor valósul majd meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások