Két újabb cég az Activision felvásárlása ellen

Két újabb cég az Activision felvásárlása ellen

2023. január 16. 18:02, Hétfő
Az nVidia és a Google is aggályokat fogalmazott meg, mindkét cég a hatósághoz fordult.

A Microsoft meglehetősen hosszú ideje igyekszik lezárni az Activision-Blizzard felvásárlását, ezt azonban többen megfúrnák, ahogy arról mi is írtunk. Most két újabb jól ismert név fogalmazta meg aggályait, ők ráadásul egyből az illetékes hatósághoz fordultak.

A Bloomberg számolt be a napokban arról, hogy a Google és az nVidia is felsorakozott a másik oldalon, bár a két szereplő álláspontja nem teljesen azonos. Rögtön leszögezik, hogy mindketten a 69 milliárd dolláros üzlet piaci versenyre kifejtett negatív hatásaitól tartanak, az nVidia azonban nincs kifejezetten az akvizíció ellen, ők pusztán azt szeretnék, ha a népszerű játékok esetében garantálnák a szabad hozzáférést. Azt már korábban mi is láthattuk, hogy egyes címek esetében a Microsoft erre hajlandó is lenne, ez azonban egyelőre nem gyűrte le a másik oldal ellenállását.

A fenti két vállalat a tengerentúlon a szövetségi kereskedelmi bizottsághoz (FTC) fordult, amely a tervek szerint augusztusban kerít majd sort a házon belüli részletes vizsgálatra. A meghallgatások során a hosszabb ideje a tranzakciót kifogásoló Sony, valamint mellettük a Google és az nVidia is felszólalhat majd, ennek pontos részleteit azonban nyilván még nem ismerjük. Az viszont biztos, hogy az ellenzők nem pusztán a Call of Duty esetében szeretnének bizonyos garanciákat kapni, hiszen az Activision kínálatában olyan más, szintén népszerű alkotások is szerepelnek, mint a World of Warcraft, a Crash Bandicoot, a Guitar Hero, a StarCraft, a Hearthstone, a Diablo, az Overwatch, valamint Candy Crush Saga.

Ahogy említettük, még jó néhány hónap hátravan a vizsgálatig, meglátjuk, ezt követően milyen döntésre szánják el magukat az illetékesek.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások