Meghajtói hiba bosszantja a GeForce-tulajdonosokat

Meghajtói hiba bosszantja a GeForce-tulajdonosokat

2023. március 9. 11:04, Csütörtök
A nemrég közzétett frissítés túl sok erőforrást igényel, mégpedig teljesen feleslegesen.

A területen belül legutóbb arról számoltunk be, hogy igencsak csúnyát hasalt a grafikus kártyák szegmense, ezt azonban nem sokkal később követték az újabb beszámolók, amelyek már az nVidia frissítésére, annak hibáira hívták fel a figyelmet. Most ezeket vesszük sorra, kiemelve a legfontosabb tünetet.

A cég hivatalos támogatói oldalán már bőven van miről olvasni, a február végén végrehajtott közzététel után ugyanis nagyon gyorsan elkezdtek gyülekezni a negatív visszajelzések. Ezekből rögtön kiderül, hogy a jól ismert meghajtócsomag 531.18-as verziójával akadnak gondok, a frissítés telepítését követően ugyanis sok felhasználó a rendszer igénybevételének megugrását tapasztalja. A jelek szerint az nvcontainer.exe zabálja fel a meglévő erőforrások egy részét, többnyire a központi processzor 10 százalékát foglalva le magának, ráadásul teljesen feleslegesen. A folyamatot ugyan megszakíthatjuk annak bezárásával, mivel azonban ez a GeForce Experience vagy az egyes játékok megnyitásakor automatikusan újraindul, a problémától nem szabadulunk meg.

Az nVidia maga már korábban, a megjelenés idején közölte, hogy egyesek a CPU kihasználtsági szintjének növekedését tapasztalhatják, tehát házon belül tudtak a potenciális problémáról. Ennek ellenére mégis elérhetővé tették az új verziót, amely további gondokat is okoz, mások ugyanis gyakoribb lefagyásokról, valamint egyéb kellemetlen tünetekről adnak hírt. A fenti tény azonban azt is egyértelművé teszi, hogy már dolgoznak a javításon, amely nyilván az elkövetkező hetekben jelenhet meg, bár erről egyelőre semmilyen információt nem tettek elérhetővé.

A felhasználók számára kézenfekvő megoldásnak tűnik a frissítés kihagyása, a régi verzió további alkalmazása. Ezzel ugyan lemondunk a legújabb optimalizációkról, viszont cserébe a gondokat sem kapjuk a nyakunkba.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások