Minden hirdetést ellenőrizni fog az Airbnb

Minden hirdetést ellenőrizni fog az Airbnb

2023. szeptember 20. 17:15, Szerda
Az Airbnb megpróbálja visszaszorítani a hamis hirdetéseket, minden hirdetést ellenőrizni fog az öt legfontosabb piacán: az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és Franciaországban. A cég a csalók visszaszorítására a vendéglátóktól olyan információkat kér, mint például a GPS-adatokkal ellátott fényképek. A vállalat közölte, hogy még idén megkezdi az ellenőrzési folyamatot az országok első csoportjában, és jövő őszig további 30 országra terjeszti ki a programot. Brian Chesky, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy az ellenőrzött szimbólumok februártól kezdve jelennek meg a hirdetések mellett.

Az Airbnb igyekszik megoldani azt a problémát, hogy olyan ingatlanok kerüljenek fel a listára, amelyek nem is léteznek, hamis adatokkal rendelkeznek, vagy nem az említett házigazda tulajdonában vannak. A csalók gyakran valódi ingatlanok vagy listák fotóit használják fel arra, hogy a felhasználókat fizetésre bírják. 2019-ben, egy Airbnb-bérleményben tartott halloweeni partin öt ember meghalt, ezt követően kezdett el a vállalat szigorúan fellépni a házibulik ellen. A cég akkor kezdte el hitelesíteni az összes, a szállásadók által megadott információt, most pedig fokozzák az ellenőrzési programjukat és még több részletet kérnek a házigazdáktól. Az Airbnb mindehhez a "mesterséges intelligencia és az emberi felülvizsgálat" kombinációját használja.

Az új ingatlant kínáló vendéglátóknak az Airbnb alkalmazáson keresztül kell majd feltölteniük az ingatlanról készült képeket GPS-adatokkal együtt. A meglévő hirdetések esetében a vállalat a foglalási előzményeket és az értékeléseket fogja megvizsgálni a házigazda által megadott adatokkal együtt. A házigazdáknak minden esetben meg kell adniuk az ingatlanok pontos helyét. Bár a platform nem adott meg időbeli ütemtervet, de "elegendő időt" biztosítanak a meglévő ingatlanok házigazdáinak. Ha azonban az Airbnb nem lát együttműködési készséget, akkor intézkedéseket hozhat, beleértve a fiókok korlátozását is. Az utazási vállalat nem pontosította, hogy a jövőben tervezi-e az igazolatlan ingatlanok eltávolítását.

Abban az esetben, ha egy hely valódi, de nem a házigazdához tartozik, az Airbnb a házigazda hírnevét, üzeneteket, fotókat és egyéb eltéréseket vizsgál. Az Airbnb hangsúlyozta, hogy a hamis tartalmaknak "nincs helye" a platformján. A vállalat közölte, hogy idén 157 000 hamis profil létrehozását tagadta meg és 59 000 csalást tartalmazó listát távolított el.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások