Botok fogják kiválasztani ki-kivel randizik

Botok fogják kiválasztani ki-kivel randizik

2024. május 13. 22:44, Hétfő
A Bumble alapítója és ügyvezető elnöke, Whitney Wolfe Herd azon dolgozik, hogy a mesterséges intelligencia segítségével alapvetően megváltoztassa a randizás élményét.

Whitney Wolfe Herd a Tinder társalapítója, és 2014-ben egy saját online társkereső platformot is indított Bumble néven, melynek egyedisége abban rejlik, hogy csak a nők kezdeményezhetnek rajta. A Bloomberg San Franciscóban tartott rendezvényén a cég munkatársa, Emily Chang kérdezte jövőbeli terveiről, valamint arról, hogy mit jelenthet az emberi kapcsolatok számára a mesterséges intelligencia új korszaka.

Herd meggyőződése, hogy a nők 70 százaléka örül annak, hogy ők a kapcsolatok kezdeményezői, viszont nem elégedettek annak módszerével. "Fárasztó 70 partnernek üzeneteket küldeni. A nők rengeteget dolgoznak minden nap, kimerültek vagyunk. És bárkivel is beszéltünk, legyen az fiatal vagy idősebb, mindegyik azt mondta, hogy a párkeresés fárasztó. Meg akarjuk őrizni a platform biztonságát, és hogy a nők vannak a vezetőülésben, mindazonáltal meg akarjuk kímélni őket a férfiak visszautasítása okozta kudarcoktól." - mondta Herd.


Az alapító a nők számára legjobb párkeresési élményt akarja nyújtani, mely nem stresszes vagy fárasztó, és itt jönnek képbe a botok. "Az MI segíthet egy egészséges és méltó kapcsolat megtalálásában, és ez az egyénnél kezdődik. Hogyan tudjuk megtanítani a párkeresés módját? Hogyan segíthetünk a jobb bemutatkozásban?" Herd szerint a "közeljövőben" a felhasználók egy mesterséges intelligenciával rendelkező "társkereső komornyikkal" beszélgethetnek az érzéseikről és tevékenységeikről, majd az életvezetési tanácsokat adhat nekik. Elmondhatjuk neki, hogy nemrég szakítottunk, nem akarunk elköteleződni, és az segíthet a pozitív gondolkodásban.

Herd úgy véli, hogy talán még eljön az a nap, amikor egy MI úgy segíthet a felhasználóknak a párkeresésben, hogy más botokkal beszélget. A közönség kuncogással reagált, de Herd nem hagyta magát elriasztani: "Nem, nem, tényleg. És akkor nem kell 600 emberrel beszélgetni. Egyszerűen csak átvizsgálja neked egész San Franciscót, és azt mondja: 'Ez az a három ember, akivel szeretnél találkozni'."

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások