700 dollárba kerül a Dyson felmosórongya

700 dollárba kerül a Dyson felmosórongya

2024. május 14. 21:25, Kedd
Nem szív és nem fúj, hanem mechanikus módszerrel távolítja el a padlóról a szennyeződéseket.

A Dyson legújabb eszköze az otthoni szennyeződések kezelésére egy mechanikus felmosórongy. A brit gépgyártó cég ventilátoraival, hajszárítóival és porszívóival ellentétben a WashG1 padlómosó gép nem használ precíziósan megtervezett ventilátorokat vagy finomhangolt Hyperdymium motort. Ehelyett mechanikus kefékre támaszkodik a koszos dolgok takarításánál, felszedi a szennyeződéseket és a koszt, és alaposan átmossa a kemény padlót. A WashG1 nedves padlótisztító - azaz mop - 699,99 dollárba kerül, és ez a cég első dedikált felmosó készüléke. A vezeték nélküli, akkumulátoros masina a tervek szerint idén ősszel jelenik meg, és a Dyson weboldalán iratkozhat fel az, aki az első között szeretné megvenni.

Bár határozottan csicsás, ez nem egy intelligens felmosórongy: nincs benne robotika vagy alkalmazáskapcsolat. És bár rengeteg olyan cég van, amely robotporszívó- és felmosó párost árul, a Dyson a tologatásnál ránk hagyatkozik. A cég árul ugyan egy hasonló porszívó/mop kombót - a Dyson Submarine-t -, de a WashG1 csak egy célt szolgál: a felmosást. A céghez méltón túltervezett eszközről van szó, amely Tom Moody, a Dyson Home elnöke szerint megoldja a felmosás legnagyobb problémáját, miszerint egy idő után koszos vízzel teli ronggyal töröljük a padlót. A használt vizet egy külön tartályban gyűjti össze, a nagyobb szemetet elválasztva tárolva, mely takarítás után egyszerűen kitörölhető.


Van benne egy kis szivattyú és két ellentétesen forgó extrasűrű mikroszálas kefe, de nincs szűrő, amely eltömődhetne. A Dyson szerint ez az egyik oka annak, hogy a WashG1 sokkal könnyebb, mint a Dyson botporszívói. Akkumulátorral működik, de megint csak azért, mert nincs erős motor, így megúszhatták egy kisebb, könnyebb akkumulátorral. Töltés közben kitisztítja magát, 140 másodperc alatt átöblíti az egész rendszert, és görgői szintén önmagukat tisztítják a padlón való munka közben. Ketan Patel, a Dyson padlóápolásért felelős mérnöki vezetője szerint az akkumulátor akár 35 percig is bírja, és a 8 decis (pontosabban 27 unciás, hiszen angol cég) tartálya akár 3100 négyzetmétert is képes felmosni egy menetben. A felmosásnál alkalmazott vízmennyiséget a felhasználó szabályozhatja három fokozatban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások