BiTMicro 75,7 GB-os 3,5 colos Solid-State meghajtó

BiTMicro 75,7 GB-os 3,5 colos Solid-State meghajtó

2001. július 25. 01:35, Szerda
[BitMicro] A BiTMicro Networks a napokban mutatta be új E-Disk SUD35 és SCD35 Solid-State meghajtóit, amelyek 3,5 colos kialakításuk mellett 75,7 GB-os tárolókapacitással, és figyelemre méltó teljesítménnyel rendelkeznek.

Az új eszközök a BiTMicro saját közleménye szerint "Csökkentik az elérési időt, növelik az adatátviteli sebességet, emellett a leginnovatívabb és legmegbízhatóbb információtárolási megoldást jelentik". A BiTMicro Networks E-Disk Ultra-Wide SCSI interfésszel ellátott termékei rendkívüli teljesítményük, és nagy tárolókapacitásuk mellett kis méretekkel, valamint kiemelkedő megbízhatósággal rendelkeznek.

A Flash tárolási technológián alapuló egységek a gyártó szerint teljesítményüknek köszönhetően kiküszöbölik az adatforgalomban keletkező torlódásokat, és emellett ütésálló, működés közben cserélhető (hot swap) és könnyen telepíthető megoldást jelentenek. Az E-Disk nem igényel eszközvezérlő (driver) programokat a telepítéshez.

Az új tárolóeszköz elérési ideje kevesebb, mint 48 us (mikromásodperc), másodpercenként 9500 véletlen I/O művelet fogadására képes, minimális (folyamatos) adatátviteli sebessége (írás/olvasás) 34 MByte/s. A meghajtó 75,7 GB adat tárolására képes, működés közben 1500 grammos ütést is elvisel, várható elettartama (MTBF) pedig 2 millió üzemóra.

A társaság elmondása szerint a vállalatok számítógépen tárolt adatainak általában mindössze 5%-át teszik ki a fontos adatok, de az I/O műveletek idejének 50%-áért ezen adatok hozzáférése a felelős. A gyártó szerint ezen adatok E-Disken való tárolása a teljesítmény drasztikus megnövekedését eredményezi. Az eszköz külön driverprogram nélkül használható Linux, Solaris, Windows, MacOS és LynxOS rendszerek alatt, speciális eszközvezérlővel pedig támogatja az AIX, FreeBSD, HP-UX, IRIX, NetBSD, OS/2, QNX, VxWorks, SCO Unixware és OpenServer, Solaris x86 és Tru64 operációs rendszereket.

Az új 75,7 GB-os E-Disk árát nem közölte a BiTMicro.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások