Megerősítette Hammer alapú terveit a Dell

Megerősítette Hammer alapú terveit a Dell

2002. október 2. 13:00, Szerda
A világ második legnagyobb PC gyártója hivatalosan is megerősítette, hogy tervbe vette az AMD 8. generációs Opteron processzorainak alkalmazását egyes jövőbeli szervereiben.

A Dell Computer ezidáig kizárólag Intel processzorokat alkalmazott számítógépeiben, és az Advanced Micro Devices-nak (AMD) egyetlen esetben sem sikerült bejuttatni processzorait a társaság rendszereibe.

A jelek szerint eljött azonban az idő, amikor a Dell is nyitni kezd az AMD processzorok felé. A PC gyártó hétfői bejelentése szerint a társaság tervbe vette az AMD x86-64 architektúrára épülő Opteron processzorainak alkalmazását egyes jövőben megjelenő szervereiben. A végső döntés a kérdésben az év végére várható, közölték a Dell vezetői.

A Dell egyik szóvivője szerint a társaság fontolóra vette az Intel Itanium processzorok alkalmazását is a nagyteljesítményű szerverekben, döntés azonban még erről sem született.

Mint korábban beszámoltunk róla, Jonathan Joseph, a Salomon Smith Barney elemzője nemrégiben már bejelentette, hogy a Dell AMD processzorok alkalmazására készül. Az elemző szerint a PC gyártó azért adna ki AMD alapú rendszereket, hogy ezzel kedvezőbb árak biztosítására késztesse az Intelt.

Hogy a Dell azonban nem csak az Intel processzorokat szeretné olcsóbban megszerezni, azt tükrözi a társaság egyik szóvivőjének nyilatkozata is: "Ez az első alkalom, hogy az AMD nem kizárólag az árra összpontosít, hanem valódi értéket kínál. A Hammer processzorokat nagyon komolyan kell venni" - mondta a szóvivő.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások