Kedvező áron dobja piacra új termékeit az Apple

Kedvező áron dobja piacra új termékeit az Apple

2004. október 21. 00:16, Csütörtök
Az ünnepi csúcsforgalomra történő felkészülés jegyében az Apple kedden bejelentette legújabb mobil és asztali termékeit, amelyek egy része kedvező áron kerül a boltok polcaira.

A vállalat közleménye kiemeli, hogy jelentős mértékben csökkent a belépő szintű iBook G4 noteszgép ára, és sikerült tovább növelniük egyes processzorok sebességét. A szóban forgó iBook konfiguráció egy 1,2 GHz-es G4 processzort, egy kombinált DVD olvasót és CD írót, valamint egy 12 hüvelykes folyadékkristályos kijelzőt foglal magában. A készülék új ára 999 dollár, ami pontosan 100 dolláros kedvezményt jelent a korábbi modellhez képest. A középkategóriás noteszgéppel - amelynek ára 1299 dollár - 1,33 GHz-es processzort, és egy 14 hüvelykes kijelzőt kapunk, míg a csúcskategóriás konfiguráció egy úgynevezett SuperDrive meghajtót tartalmaz, amely DVD és CD lemezek megírására egyaránt alkalmas - 1499 dollár fejében.


Apple iBook, két méretben

David Moody, a Mac termékek marketingigazgatója szerint az iBook noteszgépekkel - amelyek a 802.11g szabvány támogatása révén a gyorsabb vezetéknélküli kapcsolattal is megbirkóznak - a vállalat felkészült az ünnepek előtti rohamra. Véleménye szerint az ezer dollár alatti ár jelentős mértékben megdobhatja az iBook termékek forgalmát, még akkor is, ha egyes konkurens cégek - mint például a Dell, vagy a HP - 800-850 dolláros áron kínálják hasonló termékeiket.


Apple iMac G5 - számítógép a kijelzőben

Az Apple a laptopok mellett asztali termékekkel is készül az ünnepekre: az új, 1,8 GHz-es G5 processzorral felszerelt asztali konfiguráció ára 1499 dollár lesz, és a PowerMac rendszerekhez a jelenlegi grafikus kártyák helyett olcsóbb Nvidia kártyákat is kérhetünk. Az új Xserve RAID tároló rendszereket a vállalat a mobil és az asztali termékekhez hasonlóan három kategóriába sorolta. Az alsókategóriás modell négy, egyenként 250 GB-os modulból áll, ára 6000 dollár. Az egyel nagyobb példány - 8500 dollárért - hét 400 GB-os modult kínál, míg a csúcskategóriás modellel összesen 5,6 TB adat tárolását oldhatjuk meg - 13 ezer dollárért cserében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások