Nagyobb kapacitású és olcsóbb iPod-változatok

Nagyobb kapacitású és olcsóbb iPod-változatok

2005. február 24. 18:09, Csütörtök
Az Apple az iPod photo és iPod mini zenelejátszók új változatait mutatta be kedvezőbb áron vagy nagyobb kapacitással, új kiegészítőkkel és módosított színválasztékkal.

"Az iPod mini most még olcsóbban beszerezhető" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Ezen a kedvező áron, közel kétszeres akkumulátor-kapacitással az iPod mini még több zenekedvelő számára lehet csábító." Minden modell támogatja a szabadalmi bejegyzés alatt álló Auto-Sync technológiát, melynek segítségével a hazánkban sajnos még nem elérhető iTunes program önműködően tölti át a legújabb zenéket az iPod tárába is. A vállalat közlése szerint mindkét új mini modell képes akár 18 óra mobil üzemidőre is és a zenei gyűjtemény szinkronban tartása mellett az iPod mini akkumulátora az USB 2.0 csatlakozón keresztül is töltődik.


A vállalat szintén bejelentette a 30 GB kapacitású iPod photo változatot, valamint csökkentette a 60 GB-os modell árát. Az iPod photo modelleket úgy tervezték, hogy teljes zenei gyűjteményt és akár 25 000 digitális fényképet is lehessen tárolni, és a nagy felbontású színes képernyőn bemutatni. A készülék csatlakoztatható tv-készülékhez a fényképek bemutatásához, illetve egy új opcionális kiegészítő segítségével akár közvetlenül a digitális fényképezőgéphez is.

"Az új, kecses, 30 GB-os iPod photo lehetővé teszi, hogy kedvenc zenéinket lemezborítóik színes képével, vagy akár egész digitálisfénykép-gyűjteményünkkel együtt magunkkal vigyük" - mondta Steve Jobs. "Most a külön megvásárolható iPod Camera Connector segítségével digitális fényképeinket közvetlenül a fényképezőgépről áttölthetjük az iPodra." Az iPod Camera Connector várhatóan kora tavasszal kerül a viszonteladók üzleteibe. Segítségével a támogatott digitális fényképezőgépekről közvetlenül tölthetők át a fényképek az iPod photo merevlemezére, majd később onnan Mac gépen az iPhoto programba, vagy PC-n tetszőleges képszerkesztőbe.

Az iPod, az iTunes zenegyűjtemény-kezelő program és az iTunes Music Store teljesen megújították a digitális zenei piacot. Mára több mint 10 millió értékesített példány után az iPod egyértelműen a legnépszerűbb, legjobban elterjedt digitális zenelejátszó, és az iTunes Music Store is vezető szerepet tölt be 70% fölötti piaci részesedésével. A legújabb iPod photo és mini modellek hamarosan Magyarországon is megrendelhetők lesznek a hivatalos Apple viszonteladó partnereknél.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások