A Paramount Pictures legsikeresebb nyara

A Paramount Pictures legsikeresebb nyara

2005. szeptember 13. 19:24, Kedd
A Paramount Pictures elnöke, Wayne Lewellel örömmel adta a világ tudtára, hogy az idei nyári szezon volt a stúdió történetének legsikeresebb időszaka. A Paramount a szezont 503 millió dolláros összbevétellel zárta.

Az eddigi csúcs a stúdió számára 1994 nyara volt. Ekkor került többek között a mozikba a Forrest Gump . A nyarat 412 milliós bevétellel zárták. Az idei szezon legnagyobb bevételét a Steven Spielberg és Tom Cruise nevével fémjelzett Világok harca érte el. A sci-fi a vegyes kritikák ellenére 232 millió dollárt termelt a Paramountnak.


A legsikeresebb film, a Világok harca

Ugyancsak sokat tett a rekordért Adam Sandler sportvígjátéka, a Csontdaráló is. A vígjáték 158 millió dollárt szedett össze. Igaz sikerfilmnek számít a rapperből lett színész, Mark Wahlberg nevével fémjelzett Négy tesó is. A film, ami bemutatójának hetében rögtön az első helyen nyitott eddig 64 millió dollárt termelt vissza. Ez a film azonban még a stúdió őszi bevételi mutatóihoz is hozzájárul, hiszen a mozik még mindig sikerrel vetítik.

Készültek azonban kevésbé sikeres filmek is. Ezek közé tartozik Billy Bob Thorton gyerekfilmje, a Bad News Bears. A történet egy részeges edző és egy gyerek baseball csapat felemelkedését mutatja be. A film hidegen hagyta a nézőket és 32 millió dollárjával bukásnak számít.


Az ősz egyik sikervárományos filmje, a The Weather Man

A stúdió reménykedve nézhet az őszi szezon elé. Ebben a szezonban kerül mozikba ugyanis Cameron Crowe romantikus vígjátéka, az Elizabethtown, Nicholas Cage és Gore Verbinski The Weather Man-je, valamint Charlize Theron sci-fi akciója, az Aeron Flux is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban